© Adalya Medya 2021

‘Tam bir Yörük tavrıydı’

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde, ‘Millet fedakârlık edeceğine, devlet fedakârlık edeceğine ben ederim’ diyerek kenara çekildiğini bunun bir Yörük tavrı olduğunu savundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 24.Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, “Devlet sıkıntı, zarar görmesin diye kendisi sıkıntıya razı oldu. Tam bir Yörük tavrıydı. Davutoğlu’nun en liyakatsiz olduğu konu bu milletin aleyhine olacak konulardır. Ahmet Davutoğlu’nun kirli işlerle ilgili liyakatsizliği vardır. Ahmet Davutoğlu ayrıldıktan sonra peyderpey bir liyakatsizlik; devlette bir eş, dost, akraba kayırmacılığı ile oluşan kadrolar, liyakatsizlikle oluşan kadrolardır” dedi.

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün’ün katılımı ile basınla bir araya geldi. Kahn Hotel’deki Basın toplantısına Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, AGC Başkanı İdris Taş,  parti yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Mevlüt Demir, “Siyaset bizim kültürümüzde demokrasinin toplum huzurunun güvenliğinin olmazsa olmazlarından birisidir. 12.12 2019 tarihinde Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde Gelecek Partisi’nin kurucuları olarak Türkiye'nin illerinde ilçelerinde her alanında demokrasi yolculuğunda yerimizi almış bulunmaktayız. Gelecek Partisi tabiri caizse nadide bir çiçek tomurcuk bir gül gibi demokrasi kültürünün bağrında yerini almıştır. Antalya’da bunun en önemli göstergelerinden birini yaşamaktayız. Demokrasi aynı zamanda barışın, huzurun, güvenliğin bir vesilesidir bir amacıdır. Son 4-5- yıldır Türkiye'de hakim olan ötekileştirici, ayrıştırıcı itici küçümseyici yapıya son vermek için demokrat, çağdaş bir Türkiye için yola çıkmış olan Gelecek heyetini buradan can-ı gönülden tebrik ediyorum. 2,5 aydır Antalya İl Başkanı olarak görevlendirildim. Daha önce de Genel merkezdeki kuruculardan birisiyim. Bu kutsal yolculuğu el birliği gönül birliği ile yürüteceğiz. Her zaman yanımda olan değerli dava arkadaşlarıma gönül dolosu selamlar gönderiyorum. Kaş’tan Gazipaşa’ya İbradı’dan Korkuteli, Elmalı’ya kadar her gittiğimiz yerde bizleri bağrına basan Toroslar’ın evlatlarına doğulusu ile Batılısı ile Kuzeyli ve Güneylisi ile bizlere gönülden davranan sevgili Antalyalılara selamlarımı iletiyorum. Bu sevgi yumağı mayasında helal lokmayı barındırıyor. Bu sevgi yumağı geleceğimize olan ışığımızı barındırıyor. Bu sevgi yumağı, ‘Gelin birlikte güzel bir Türkiye’yi barındırıyor. Yeni yönetimimizi oluşturduk. Sandığın tamamında olmayı hedefliyoruz. Genel başkanımız Davutoğlu’nun selamları var. Davutoğlu çalmayan ve çaldırmayan bir lider. Hak, hukuk, özgürlük diyen bir lider. Türkiye’nin evladı. Toplantımızda bizleri yalnız bırakmayan değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum”  dedi.

‘Bu seçim öncesi son yaz’

Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün ise, zorlukları aşmak çıkış yolu aradıklarına dikkat çekerek, “Antalya memleketimizin dünyaya açılan en önemli kapısı. Antalya İl Başkanımıza ve teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum bizleri basınla buluşturdukları için. Bu, seçim öncesi son yaz. Bunun kıymetini, önemini bildiğimiz için Gelecek Partisi ekibi olarak Anadolu’dayız. Gittiğimiz yerlerde il başkanlarımız ve teşkilatımızla birlikte yerel problemleri ve sorunları dinliyor tartışıyoruz. Onun dışında ülkenin genel meselelerini tartışıyoruz. İnsanlarımızın içinde bulunduğu durumu istişare ediyoruz ve bunları genel merkezimize rapor ediyoruz. Genel Başkanımız ve başkanlık kurulumuzla politika geliştiriyoruz. Hiçbir kesimin hiçbir yöresini birbirinden ayırmadan memleketin dört bir tarafını geziyoruz. Maalesef insanlarda müthiş bir ümitsizlik hâkim olmuş, gelecek kaygısı hâkim olmuş. Çocuklarımız ülkeden soğumuş. Zorluklarımızı biliyoruz ama ümidimizi kaybetmeyeceğiz” dedi.

Zor dönem yaşıyoruz

‘Biz Gelecek Partisi ekibi olarak bu sene tamamen alanlarda şehirlerdeyiz. Anadolu’nun 81 il ve ilçelerindeyiz’ diyen Üstün, “Vatandaşımızı dinliyoruz. Onlar bize biz onlara içinde bulunduğumuz durumu anlatıyor, durumu beraber yaşıyoruz. Zorluklarımızı aşmak için milletimizle beraber bir çıkış yolu arıyoruz. Anadolu’yu geziyoruz. Yolsuzluk deyince artık yolsuzluk kanıksanmış. Özellikle ‘Partili cumhurbaşkanlığı’ sisteminden sonra artık parti, maalesef kimin ne yaptığını bilmediği bir aşamaya geldi. 21. kuruluş yıl dönümü kutlanan AK Partiye bakıyorum, bu gününü kutlayanların önemli bir kısmına bakıyorum, geçmişine küfredenlerden oluşan bir hâle gelmiş. Hatta en iyi olduğu dönemlerde hakaret edenlerin bugünlerde kutladığı hâle gelmiş bir parti. Yolsuzluklarla, yasaklarla, yoksullukla mücadeleye başlandığı bir dönemden, bugün ülkenin bir cumhurbaşkanı bir kente gittiği zaman valisi dahi karşılamaya korkar hale geldi. Valisinden kaymakamına, bürokratına kadar artık resmi ideolojinin partisi haline geldi. Milletin partisi olmaktan çıkıp devletin partisi, resmiyetin partisi haline gelmiş bir yapıya dönüştü. Milletin kurduğu partiden devletin kurduğu parti haline gelmiş AK Parti. Zor dönemler yaşıyoruz. Sokaklarda gezdiğimiz zaman çoğu insanın siyasetten dahi umudunu kestiğini görüyoruz. Çoğu yerde karşılaştık bununla. Son zamanlarda da memleketin meseleleri ile ilgili de bir masa oluşturdular. O masada da herkes kendi özgün kimliğini devam ettirmek kaydıyla masada memleketin acil dertlerini bir metin haline dönüştürülüyor.  Siyaseten bir araya gelmenin ne demek olduğunu da 6 masanın neticelendiği zaman göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Liyakatsizlikle oluşan kadrolar’

Ekonomiyi değerlendiren Üstün, “Maalesef en fazla enflasyon ve faizle mücadele ettiğimiz dönemdeyiz. Bizlerin bu liyakatsiz yönetimi değiştirmeden milletin huzura kavuşma şansı olmadığını bilmemiz lazım. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. Gelecek Partisi ekibi olarak biz bu senenin o sene olduğunu bu yazın o yaz olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bizim başımızda başbakanlığından ve koltuğundan bir sürü lafa söze boyun eğerek göğüs gererek koltuğunu terk etmiş bir genel başkanımız var. Sayın Genel Başkanımızın bizlere talimatıdır. ‘Arkadaşlar Anadolu’da bu gün 85 milyon insandan ayıracağımız bir tane vatandaşımız yoktur’ Biz bütün vatandaşlarımızı ayrımcılık yapmadan herkesi bir ve eşit göreceğiz. Herkesi bir ve beraber göreceğiz. Bugün memlekette yaşanan bütün sıkıntıların, 2015-1016 yılında yaşananlara Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müsaade etmediği için üzerine çullanan ve bugün Sedat Peker’in diline düşmüş olan, bakanından gazetecisine, bürokratına, iş adamına, ne varsa, üzerine üşüşmüş olanların memleketi getirdiği nokta bu. Verilen mücadeleler neticesinde maalesef Ahmet Davutoğlu, gücü bu işlerle mücadele etmeye yetmediği için ‘Millet fedakârlık edeceğine, devlet fedakârlık edeceğine ben ederim’ dedi ve kenara çekildi. Tam bir Yörük tavrıydı. Devlet sıkıntı, zarar görmesin diye kendisi sıkıntıya razı oldu. Davutoğlu’nun en liyakatsiz olduğu konu bu milletin aleyhine olacak konulardır. Ahmet Davutoğlu’nun kirli işlerle ilgili liyakatsizliği vardır. Ahmet Davutoğlu ayrıldıktan sonra peyderpey bir liyakatsizlik; devlette bir eş, dost, akraba kayırmacılığı ile oluşan kadrolar, liyakatsizlikle oluşan kadrolardır” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER