© Adalya Medya 2021

'Sorun hayat pahalılığı'

MHP Adım Adım 2023; İl İl Anadolu sloganı ile 81 ilde buluşmaları başlattı. Antalya’daki buluşmada konuşan Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Türkiye'nin birinci sorununun güvenlik, ikinci sorununun da hayat pahalılığı olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 81 ilde başlatılan "Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" programının Antalya ayağı, hafta sonu kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Program kapsamında Antalya'ya gelen MHP heyeti, 2 gün boyunca sivil toplum örgütü, meslek odaları temsilcileri ve gazetecilerle biraraya gelerek sorunları ve önerileri dinledi. Toplantılarda konuşulan her şey, raportörler aracılığıyla not alınırken, alınan notlar rapor haline getirilerek Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Antalya'da 5 oturum halinde gerçekleştirilen program, gazetecilerle buluşmayla başladı. Programın açılışını gerçekleştiren MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, havanın yağışlı olması nedeniyle toplantıları kapalı ortamda yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

‘DERTLERE DERMAN OLMAK İSTİYORUZ’

MHP MYK üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, buluşmalarda Türkiye gerçeklerinin paylaşıldığını, sorunların ve çözüm önerilerinin not alındığını söyledi. Başkan, sorunları çözmek ve dertlere derman olmak istediklerini vurguladı.Türk milliyetçiliği fikrinin siyasetteki temsilcisi olan MHP'nin insan merkezli bir bakışla, Türk milletini bir bütün olarak gördüğünü ve vatan mefhumunu bozguna uğratabilecek tüm ayrımcılığa karşı siper olduğunu dile getiren Başkan, "Bu anlamda Adım Adım 2023; İl İl Anadolu toplantılarımızda düşüncelerimizi, görüş ve önerileri paylaşmak üzere birçok kesim temsilcisiyle biraraya geliyoruz" şeklinde konuştu.

"BİRİNCİ SORUNUMUZ GÜVENLİK, İKİNCİSİ PAHALILIK"

Türkiye'nin sorunlarının ortak olduğuna dikkat çeken Başkan, "Birinci sırada güvenlik sorunumuz var. Herşeyiniz olsa da güçlü bir devletiniz yoksa hiçbir şeyin anlamı yok. İkincisi, bütün ülkelerin mücadele ettiği gibi hayat pahalılığı. Hayat pahalılığı Amerika'nın, Almanya'nın, Avrupa'nın da bir sorunu. Çünkü enerjiyi hepimiz aynı noktadan alıyoruz. Bütün dünya ülkelerinde ciddi bir enflasyon yükselişi var. Pandemi nedeniyle gıda fiyatları arttı" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARIN ANA SEBEBİ DOĞU AKDENİZ"

Türkiye'nin yıllık 41 milyar dolar enerji ithalatı olduğunu belirterek enerjide dışa bağımlılığa dikkat çeken Başkan, Doğu Akdeniz'deki doğal gaz ve petrolün çıkarılması durumunda enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacağımızı, satılmasıyla da ülkenin zenginleşeceğini söyledi. Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların ana sebebinin Doğu Akdeniz'deki konuşlanma olduğunu dile getiren Başkan, dünyanın gözünün Doğu Akdeniz'de olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin büyümeyi devam ettirmesi gerektiğini söyleyen Başkan, Türkiye'nin dostunun sayısının az, düşmanının sayısının ise tahmin edilemeyecek kadar fazla olduğunu vurguladı.

KENTİN ÖNDE GELEN KURUM VE KURULUŞ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞULDU

MHP'nin "Adım Adım 2023; İl İl Anadolu" programının 2 günlük Antalya ayağı kapsamında, Cumartesi günü Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, birliğe bağlı oda başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yönetimleri, sanayi kooperatifleri başkanları ve yönetimleri ile buluşma gerçekleştirildi. Aynı gün, ziraat odaları, hal dernekleri, ihracatçılar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret Borsası yönetim ve bağlı komite temsilcileri, işadamı dernekleri ve turizm paydaşları temsilcileriyle biraraya gelindi. Pazar günü ise, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Antalya Muharip Gaziler Derneği, Antalya Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği temsicileriyle bulaşma gerçekleştirildi. Programa MHP heyeti olarak MYK üyelerinden Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ahmet Selim Yurdakul, Hüseyin Yıldız, Mustafa Aksoy, İlknur Fidan, Akif Çapraz, MDK üyesi Cemil Yavuz Aksu, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun katıldı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER