© Adalya Medya 2021

'Son derece ikircikli tutum'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ukrayna’daki savaşa ve Ayçiçek yağı ile ilgili manüpülasyon girişimlerine temas ederken Deva Partisi’nin astığı pankarta da gönderme yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’deki parti grup toplantısında ülke gündemine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Bahçeli, Ukrayna’daki savaşta Türkiye’nin rolüne vurgu yaptı. Bahçeli, “Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki vahim çatışmaları yatıştıracak, arabuluculuk yapacak tek ülke olarak öne çıkmıştır. Ateşkes ortamı mutlak suretle tesis edilmelidir. İnsani kriz korkunç seviyelere tırmanmaktadır. Putin'in bir yanda müzakerelere olumlu cevap verirken diğer yanda askeri operasyonların belirlenmiş plana uygun şekilde yürütüldüğünü ifade etmesi son derece ikircikli tutumdur” dedi.

'AYÇİÇEK YAĞI' ÇIKIŞI

5 litrelik yağın fiyatı 5 günde 150 lira sınırına dayandı. Yağ fiyatlarının zamlanacağı, stokların tükendiği iddia edildi. Marketlerde izdiham oluştu, insanlar birbirine girdi. Bu yapılan manipülasyon en hafif tabirle şerefsizliktir. Siyaset yapmak soysuzluğa hizmet etmek değildir. Sanal yağ krizinin orkestra şefi CHP olmuştur.

Bunlarda vatan sevgisi yoktur. Bunlarda Allah korkusu yoktur. Bunların utanmaları kalmamıştır. İnsanımızın refahına, kesesine, gıda güvenliğine ket vuranların gözünün yaşına bakılmamalıdır. Talebi kamçılayarak Ayçiçek yağının fiyat artışını tetikleyen fırsatçılar rafların boşalması ile birlikte internet ortamında sanki altın satar gibi yağ satanlar onurlarını da satmıştır.

Fırsatçıların fesat yuvalarının, kara borsa şebekelerinin üzerine gitmeliyiz. Spekülatörleri doğduklarına pişman etmeliyiz. Toplumsal huzura kastetmeyi hedefleyen mihrakları, yağ bağlamış doymaz kursakları ile hesaba çekmeli, burunlarından fitil fitil getirmeliyiz.

Yağdanlıklara diyorum ki yağcılarda ineceksiniz, yağa leke düşürmenin sonuçlarına katlanacaksınız, yağdan yeni bir kriz konusu çıkarmanın hesabını vereceksiniz.

DEVA'NIN AFİŞİNE İLGİNÇ YORUM

DEVA partisinin erken seçime temas eden pankartlarını da hedef alan Bahçeli, Meclis'e gelirken yolda bir siyasi partinin afişini okudum. "Pazar seçim olsa DEVA hazırdır" diyor. Elimde bir kalemim olsa altına yazardım, "Pazar günü seçim yok, hayırlı uykular" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER