© Adalya Medya 2021

'Size kul hakkı yedirmeyeceğim’

İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Manavgat Devlet Hastanesi’nde yaşanan ‘sağlık’ skandalının ardından Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Ergen, “Halkın cebinden haksız kazanç sağlayanların peşini bırakmayacağım” dedi.

Manavgat Devlet Hastanesi, ‘sağlık’ skandalı ile çalkalanıyor. İddiaya göre hastane yönetimi tedavide kullanılacak bazı medikal ürünleri sadece hastanenin tavsiye ettiği medikalcilerden alınmasını istiyor. Hastaların ürünleri başka medikalciden temin etmesine ise izin verilmiyor. Hastanenin yönlendirdiği medikalcilerde aynı ürünlerin piyasanın çok üstünde satıldığı iddia ediliyor.

AKIL ALMAZ OLAYLAR YAŞANIYOR

İlçenin sorunlarını gündeme getiren ve yetkilileri harekete geçiren İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Manavgat Devlet Hastanesi’nde yaşanan ‘sağlık skandalına’ büyük tepki gösterdi. Ergen, “Bir süredir sağlık alanındaki çalışmalarıyla değil de skandallarla gündeme gelen Manavgat Devlet Hastanesi’nden yine pis kokular geliyor. Kokuşmuş sistemin temsilcileri Manavgat Devlet Hastanesi’nde akıl almaz olaylara imza atıyor” dedi.

ERGEN: YAZIKLAR OLSUN SİZE

“Bir doktor düşünün ki teslim olmuş gözlerle kendine bakan, tek derdi sağlığına kavuşmak olan insanların cebindeki son paraya göz dikiyor.  Bir yönetici düşünün ki bu doktorla işbirliği yapıyor. Bir işletme düşünün ki ürünü 3 katına 5 katına satarak haksız kazanç sağlıyor” diyen Ergen, “Yazıklar olsun size. Rızkını ayırıp sağlığına kavuşmak için size gelen vatandaşı dolandırmaya utanmıyorsunuz. Yazıklar olsun size. Kıt kanaat geçinen bu insanların hem fazla parasını alıyorsunuz hem de gerekli hizmeti vermiyorsunuz. Hastane, doktor, işletmeci arasında mide bulandırıcı bu üçgeni bozacağız.  Haksız yere aldığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz” diye konuştu.

SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ

Yaşananların ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu hakkında soruşturma açtığını belirten İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Ortada büyük bir skandal olduğunu belirten Ergen, “Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum; Manavgat Devlet Hastanesi’nde neler oluyor, araştırılsın. İnsanlar hastane tarafından hangi medicalcilere yönlendiriliyor araştırılsın.  O medicakcide satılan ürünlerin fiyatı piyasa ortalamasının neden üstünde araştırılsın.  Hastanenin yönlendirdiği medicalciden değil de başka medicalciden ürün alan hastaların işlemi neden yapılmıyor araştırılsın. Araştırılsın ki bunların pis yüzü ortaya çıksın” şeklinde konuştu.  Ergen, konu hakkında derinlemesine araştırma yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER