© Adalya Medya 2021

Şiddet değil , güvenlik istiyoruz'

CHP Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Necla İnci Bayrak İl binası önünde açıklama yaptı. Başkan Bayrak kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Necla İnci Bayrak, İstanbul'da yaşanan korkunç kadın cinayetlerinin ardından bir açıklama yaptı. Bayrak, iki kadının vahşice katledilmesinin toplumda derin bir acı ve öfke yarattığını belirterek, kadınların can güvenliğinin sağlanmasının toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. "Sokaklarda artık korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz" diyen Bayrak, kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce ve güvenle yaşayabilecekleri bir Türkiye inşa etmenin zorunlu olduğunu ifade etti.

Kadın cinayetlerinin artış gösterdiği bu dönemin sadece bireysel vakalar olarak ele alınamayacağını belirten Bayrak, bu durumun toplumsal bir sorun haline geldiğini söyledi. Bayrak, AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde ciddi bir artış yaşandığını ve hükümetin bu konuda gerekli önlemleri almada yetersiz kaldığını savundu. Kadına yönelik şiddetle mücadelede 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanmasının ve caydırıcı cezaların artırılmasının önemine vurgu yapan Bayrak, kadınların güvenli bir ortamda yaşama hakları için kararlı bir duruş sergilediklerini belirtti.

Bayrak ayrıca, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin, kadınların güvenliğini tehlikeye attığını ve şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilendiğini söyledi. Kadınları koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına karşı çıkan Bayrak, AKP’nin kadınlara yönelik politikalarını eleştirerek, 6284 sayılı yasanın etkin şekilde uygulanması gerektiğini dile getirdi.

CHP olarak kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya devam edeceklerini belirten Bayrak, İstanbul Fatih ve Eyüpsultan'da hayatını kaybeden kadınlara Allah’tan rahmet diledi ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için çözüm üretmeye kararlı olduklarını söyledi. Bayrak, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi için mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER