© Adalya Medya 2021

Sendikadan ikramiye talebi

Türk Eğitim Sen Antalya Şubesi, öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler gününde bir maaş ikramiye verilmesi yönünde kanun değişikliği talebiyle Antalya Milletvekillerine PTT Güllük şubesinden iadeli taahhütlü mektup gönderdi.

Türk Eğitim Sen tarafından, her ilden o ilin milletvekillerine şube başkanlarının imzasıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere 1 maaş ikramiye verilmesiyle ilgili kanun değişikliği talebini içeren mektup gönderildi. Mektuplar Antalya’nın 16 milletvekiline Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, üyeler ve Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları tarafından Güllük PTT’den gönderildi.

‘ÖNLÜK DEĞİL, İKRAMİYE İSTİYORUZ’

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “beyaz önlük” hediye edileceğinin açıklandığını hatırlatan Öztürk, “Biz ise, eğitim çalışanlarının öğrenci-veli şiddetine maruz kalma, liyakatsiz yönetici atamaları, tayin ve nakil başta olmak üzere özlük hakları, ekonomik çaresizlik, adaletsiz uygulamalar, mesleki imaj zedelenmesi, kariyer sınavı gibi acil çözüm bekleyen önemli sorunları varken, kamuoyunun önlük gibi suni bir tartışma ile meşgul edilmesini doğru bulmadığımızı dile getirerek bir öneride bulunmuştuk. 24 Kasım’da önlük değil, ikramiye istiyoruz” açıklamasında bulundu.

MİLLETVEKİLLERİNE DESTEK ÇAĞRISI

Bu kapsamda Türk Eğitim Sen tarafından öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesinin ilk adımı olarak her 24 Kasım tarihinde öğretmenleri motive etmek ve ekonomik bakımdan desteklemek adına 1 maaş ikramiye verilmesini içeren Kanun Teklifi hazırlandığına dikkat çeken Öztürk, “Milletvekillerine gönderdiğimiz mektubumuzda eğitim çalışanlarının ekonomik sorunlarına bir nebze de olsa sembolik katkı sağlayacak olan bu kanun teklifine sahip çıkmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz. Geleceğimizi yetiştiren eğitimcilerimizi mutlu, huzurlu ve motivasyonu yüksek kılmak devletimizin ve toplumumuzun en asli sorumluluklarındandır” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER