© Adalya Medya 2021

SBMYO’da gelenek sürüyor

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO), Geleneksel Pilav günü etkinliğinin 28’incisi akademisyenler, öğrenciler ve eski mezunların katılımı ile gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi SBMYO ve SBMYO Mezunlar Derneği tarafından Kepez Belediyesi desteğiyle düzenlenen Geleneksel Pilav günü etkinliği online eğitim döneminde olunduğu için az sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Öğrenciler, mezunlar ve sektör paydaşlarını bir araya getirmek amacıyla 1995 yılında başlatılan pilav gününün 28’ncisini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Akdeniz Üniversitesi SBMYO Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, “Sosyal Bilimler MYO ailesi olarak köklerimizde böyle bir gelenek olduğu için mutlu ve gururluyuz. Geleneklere sahip çıkılması ve sürdürülmesini, kurumsallaşma, aidiyet duygusu ve vefalı olma noktasında çok önemsiyoruz. Pilav günü geleneğini başlatarak  SBMYO ailesinin bu ayrıcalığı  yaşamasına vesile olan rahmetli hocamız Işık Şifa Üstüner başta olmak üzere, bugüne kadar bu geleneğin sürdürülmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AKADEMİK VE İDARİ PERSONELE TEŞEKKÜR

 Pilav Günü ve Kariyer Günü gibi köklü geleneklere ilave olarak 2022 yılı Aralık ayında Mezunlar Derneği’ne sahip olmanın gururunu ve ayrıcalığını yaşadıklarını söyleyen Özkan, “Yüksekokulumuzda halen 63 öğretim elemanı ve 29 idari personel olmak üzere toplam 92 personel bulunmakta. Yaklaşık 7 bine yakın öğrencisiyle yüksekokulumuz üniversitemizin en fazla öğrenciye sahip birimidir. 

Öğrencilerimiz 13 normal örgün öğretim, 13 ikinci öğretim ve 1 uzaktan eğitim programı olmak üzere toplam 27 programda eğitim almakta. Söz konusu programlarımız ülkemiz genelinde tercih sıralamasında ilk sıralarda yer almakta. Bu noktada  yüksekokulumuza destekleri için öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan hocamıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu başarıda büyük emekleri olan başta müdür yardımcılarımız olmak üzere SBMYO ailesinin akademik ve idari elemanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER