© Adalya Medya 2021

Saniye Başkan’dan güreşçilere destek

663. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerini takip etmek ve Korkutelili güreşçileri desteklemek için Edirne’ye giden Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, 1 Eylül’de yapılacak olan Altın Kiraz Güreşleri içinde temaslarda bulunduklarını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Saniye Başkan; “ Hafta sonu düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hem Edirne Belediye Başkanı Sayın Filiz Gencan Akın’ın davetlisi ve kadın belediye başkanı olarak mevkidaşımı desteklemek için hem de Korkutelili pehlivanlarımızın yanında olmak için katıldık. 1 Eylül’de yapacak olduğumuz güreşler içinde temaslarda bulunduk, ilçemizin ve güreşlerimizin simgesi olan kiraz ikramında bulunarak tüm güreş severleri Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerine davet ettik.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri, yüzyıllardır süregelen köklü bir geleneğe sahip olup, Türk güreşinin en prestijli organizasyonlarından biri. Bu ziyaret, kültürel ve spor etkinliklerinin desteklenmesi adına bizim için çok önemliydi. Başta Edirne Belediye Başkanı Sayın Filiz Gencan Akın olmak üzere tüm belediye personeline misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. İkinci kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek’i ve dereceye giren tüm pehlivanları kutlarım.” Diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER