© Adalya Medya 2021

'Saatlerce hipnotize oluyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, internet erişimindeki artışa dikkat çekerek teknoloji bağımlılığı konusunda uyardı.

‘GERÇEK OLMAYAN DÜNYAYA HAPSEDER’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sepetçiler Kasrı'nda Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan özellikle çağımızın hastalığı teknoloji bağımlılığına ilişkin ebeveynleri uyardı. Erdoğan, “Her zaman altını çizerek ifade ettiğim gibi: İçki, madde ve kumar bağımlılığı tüm kötülüklerin anasıdır. Tütün kullanımı, hem kendimize hem çevremize zarardır. Teknoloji bağımlılığı, bizi insan yapan vasıflarımızdan uzaklaştırıp gerçek olmayan bir dünyaya hapseder. Zararlı ve kötü olan her şey, her yerde ve her şart altında öyledir. Bu tür alışkanlıkların hiçbirinin de ideolojiyle veya inançla ilgisi yoktur.  Her kim içkiye, maddeye, kumara, sigaraya güzelleme diziyorsa, emin olun tek gayesi kendi sapkın hayat biçimini, zaaflarını, komplekslerini örtmektir. Bizim, Yeşilay’ımızla birlikte yürüttüğümüz mücadeledeki tek gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu da bedeni de dipdiri nesiller kazandırmaktır. İnşallah bu mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar da sürdüreceğiz.”

‘ESKİ BAĞIMLILIKLARA YENİSİ EKLENDİ’

Günümüzde, internete erişimin kolaylaşması ve sosyal medya platformlarının kontrolsüz şekilde yaygınlaşmasıyla eskiden bilinen bağımlılıklara yenilerinin eklediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilgisayardan cep telefonuna, oyun konsollarından televizyona kadar uzanan teknoloji tabanlı bu yeni bağımlılık türleriyle de mücadele Yeşilay’ımızın sorumluluk alanına girmektedir. Tabii bu konuda, devletin ilgili birimleri ve Yeşilay gibi sivil toplum kuruluşları yanında, asıl olarak ailelere çok büyük görevler düşmektedir. Öyle bir dönemdeyiz ki, artık bir yaşından itibaren tüm çocukların cep telefonu, tablet, bilgisayar veya televizyon ekranı gibi elektronik cihazlar karşısında, saatlerce hipnotize olmuş gibi kaldığını görebiliyoruz. Anne babalar, kendilerine vakit ayırmak uğruna kolaycılığa kaçarak ve çoğu defa da farkında olmadan, çocuklarını bu tür elektronik cihazların ve oralarda muhatap oldukları içeriklerin bağımlısı yapabiliyor. Üstelik internet bağlantısı bulunan cihazlarda, çocuklarımızın her türlü zararlı içeriğe muhatap olmasını kontrol edebilme imkânına da çoğunlukla sahip değiliz” şeklinde konuştu.

‘ÇUVALDIZI KENDİMİZDEN ESİRGEMEMİZ GEREK’

“İnternette çocuklarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara ve madde kullanımını, şiddeti, cinselliği ve her türlü sapkın görüntüyü, fikri, telkini engelleyebilmemiz gerçekten çok zor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üstelik bu tür içerikler, çocukların zihinlerinde, bizim insanlarımızı uzak tutmak için gece gündüz çalıştığımız zararlı ürünlere meşruiyet de sağlıyor. Biz herkese ‘sigara kötüdür’, ‘alkol zararlıdır’, ‘kumar felakettir’ diye telkin verirken, internette veya televizyonda sürekli aynı ürünleri kullanan insanlarla karşılaşan körpe dimağlara bu mesajları nasıl ulaştırabiliriz? Daha kötüsü, bu mecraların bir kısmı, internet üzerinden çocuklarımıza ulaşıp onları her türlü istismara açık hâle getiren kötü niyetli kişilere de fırsat veriyor. Tabii iğneyi karşımızdakine batırırken, çuvaldızı da kendimizden esirgememiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: tccb.gov.tr

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER