© Adalya Medya 2021

Rusça afiş kavgası

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Rus ve Ukraynalı vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için duraklara astırdığı afişler Başkan Muhittin Böcek ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında polemiğe neden oldu. Twitter üzerinden başlayan tartışma TV100 ekranlarına kadar taşındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in adının da bulunduğu 'Otobüsünüz nerede?' başlıklı Rusça yazılı bir afişi otobüs duraklarına astı. Tabela tartışmalara neden oldu. Belediye Başkanı Böcek, konuya ilişkin ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşadığı polemiğin arka planını tv100’de anlattı.

Böcek, “Devlet terbiyesi ile büyümüş birisiyim. Ben Sayın Genel Başkana da ulaştım. Size hiç yakıştıramadım. Bunu 1 ay önce kaldırmıştım dedim. Sonra 1 tweet daha cevap vermiş. Orada da yine üzüldüm. Beni telefonla arayarak bu afişlerin 1 ay önce toplattığınızı söylediniz telefonda söyledikleriniz mi doğru yoksa burada yazdıklarınız mı diye tweet atmış. Böyle bir şey olabilir mi? Bir siyasi parti Genel Başkanı ben açıkça söylüyorum. Benim sırtımdan kimse siyaset yapamaz. Buradan ekmek çıkmaz. Devletin yapacağı işleri Muhittin Böcek olarak ben yapmayacağım. Ben şehri emin olarak oy veren vermeyen tüm vatandaşlarıma ama yurt dışından gelen tüm konuklara havalimanına indiği anda turizm birliğini kurmuş, Türkiye’de 500’e yakın mavi bayrağın yarısını bünyesinde bulunduran, 500 üzerinde antik kenti olan Antalya’yı tanıtmayayım. Yurt dışına gittiğimiz her yerde Türkçe tabelalarla gurur duyuyoruz. Rusya’da Moskova’da Türk-Antalya mutfağını görebilirsiniz; Almanya’ya gittiğinizde de Türk ismini gururla taşıyan insanlarımız vardır. Burada milliyetçilik yapacaksak benim milliyetçiliğimi kimse tartışamaz. Ben şehit torunuyum. Ben burada sadece ulaşım ile ilgili bir uygulama yapmışım. Bu insanlar mülteci değil, vergisini algısını ödeyen insanlar. Gidin 20 yıl belediye başkanlığı yaptığım Konyaaltı’na oradaki esnaf herkes hayatından memnundur. Bunun yanında devletin memurların ataması ile ilgili ucuz konut, kira yardımı desteği olmalıdır” dedi.  

MİLLİ OMURGASIZLIK BENZETMESİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medya hesabından tartışmanın fitilini ateşleyen fotoğraflı paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Aferin Muhitin Böcek. Milli omurgasızlık nasıl olur gösterdin. İktidarı ile muhalefeti ile DÜZEN Partileri Türk milli kimliğini ve Türk Milleti’nin menfaatlerini temsil etmiyorlar”

Başkan Böcek ise Özdağ’a yanıt olarak şu ifadelerle karşılık verdi: “Muhittin Böcek’in 25 milyonun ziyaret ettiği Turizm Başkenti Antalyamızda savaş mağduru misafirlerimize yardım için yaptığımız Rusça bilgilendirmeyi MİLLİ'lik adı altında eleştirmenizi kınıyorum. Milliyetçiliğimi sizin için bile kullanmayacağım bir kelimeyle eleştirmek size düşmez Sayın@umitozdag

Ümit Özdağ ise yapılan görüşme ile paylaşılan tweet arasında uyuşmazlık olduğu iddiası ile bir paylaşım daha yaptı. Özdağ tweetinde, “Sayın Böcek, beni telefonla arayarak bu afişlerin sizin bilginiz dışında asıldığını, öğrenir öğrenmez 1 ay önce toplattığınızı söylediniz. Telefonda söyledikleriniz mi doğru burada yazdıklarınız mı? diye sordu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER