© Adalya Medya 2021

‘Projelerimiz hazır, ekibimiz güçlü’

Antalya’da açlık ve yoksulluk sınırı ile bekâr bir çalışanın aylık maliyeti araştırması konusunda açıklamalarda da bulunan Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Kayabaş, “Projelerimiz hazır, ekibimiz güçlü” dedi.

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’ndeki görevlerinden istifa ederek Saadet Partisi adına Antalya Millet İttifakı aday adayı oldu. Hazırlamış olduğu raporlar ve dikkat çektiği konularla Antalya gündemini takip edenlerin yakinen tanıdığı Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’ndeki görevlerinden istifa ederek Saadet Partisi adına Antalya Millet İttifakı aday adayı olduğunu ilân etti.

Kayabaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“7 yıllık il başkan yardımcılığı döneminde; denizlerimizi tehdit eden balon balıklarından, yasa dışı avlanan yaban geyiklerine, dünyaca ünlü Patara plajından çalınan binlerce kamyonluk kumdan, orman alanlarının imara açılmasına, sit alanlarının talanından, Korkuteli Dereköy’de yapılması planlanan kömür madenine, içme suyu, ulaşım fiyatlarının yüksekliğinden, Boğa Çayı projesine, Antalya’daki kira ve mülkiyet sorunundan, yaşadığımız orman yangınlarına kadar daha burada sayamadığımız pek çok konuda Antalyalıların vicdanının sesi olmaya çalıştık”

Kayabaş: Antalyalı Hemşehrilerimiz  ve Teşkilatımızın talebi ile aday adayı olduk. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı ifade ettiğimiz tüm çalışmalarımız açık kaynaklarda mevcut olduğunu belirterek; “Antalya’mızın ranta kurban gitmemesi için elimizden gelen çabayı gösterdik. Gücümüzün yettiği oldu yetmediği oldu. 2020 Kasım’dan bu güne kesintisiz olarak Antalya’mızın ekonomik görünümünü ve çözüm yollarımızı ayrıntısıyla ortaya koymaya çalıştık. Hemşehrilerimizin; yolda sokakta karşılaştığımız zaman göstermiş oldukları ilgi ve alakaya teşekkür ederken üretim odaklı, tarımı, turizmi ve ticareti güçlü bir Antalya için Saadet Partisi’ni desteklemelerini istirham ediyorum. Projelerimiz hazır, ekibimiz güçlü” diye konuştu.

YAŞADIĞIMIZ EKONOMİK BUHRANIN DÜNYADA EŞİ YOK

Antalya’nın Mart Ayı Ekonomik raporuna değinen Kayabaş, yaşadığımız ekonomik buhranın dünyada eşi olmadığını açıklayarak; sözlerini şöyle noktaladı:

“Faiz sebep enflasyon sonuç gibi mesnetsiz bir hipotezle ekonomimizi çökertenler Nisan’ın ilk günlerinde Kur Korumalı Mevduat (KKM) Hesaplarındaki faiz üst sınırını kaldırdılar. Ekonomimiz biraz da böyle çökertilecek gibi gözüküyor. Enflasyon arttıkça para basan, para bastıkça enflasyonun arttığı bir kısır döngüye girmiş bulunmaktayız. Öyle ki bir kilogram peynirin 200 lirayı, bir kilogram etin 300 lirayı geçtiği günümüzde dolaşımdaki banknotların yarısından çok fazlası 200 TL’lik banknot. Seçim öncesi Ankara’nın en çok çalışan kurumu Merkez Bankası Banknot Matbaası olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum önümüzdeki ayların daha büyük bir enflasyona sebebiyet vereceğinin şimdiden ilanı demektir.

2023 Mart  ayında Antalya’da iki yetişkin ve birisi 15-19 diğeri 4-6 yaşlarında çocuktan meydana gelen 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi adına gerekli gıdalar için harcaması gereken miktar yetişkin erkek için 2.580,59 TL yetişkin kadın için 2.185,02 TL, 15-19 yaşındaki çocuk için 2.787,79 TL ve son olarak 4-6 yaş çocuk için 1.864,80 TL olarak gerçekleşirken, söz konusu ailenin Mart  2023 Açlık Sınırı; 9.418,20 TL olarak gerçekleşmiştir. Antalya’mızda; açlık sınırı önceki aya göre 148,20 TL, geçen yılın aynı ayına göre ise 4.316,70 TL artmıştır.

Böylece yıllık gıda enflasyonunda % 84,62 artış ölçümlenmiştir.

Aynı dönemde gıda için 9.418,20 TL, giyim için 2.064,26 TL, konut (kira, elektrik, su, yakıt vb) için 12.041,53 TL, ulaşım için 7.870,00 TL, eğitim için 903,12 TL, sağlık için 989,13 TL ve çeşitli mal ve hizmetler için ödenmesi gereken 430,05 TL ile birlikte 4 kişilik ailenin insanca yaşam şartlarını sağlayabilmesi adına ödemesi gereken miktar olan  Mart    2023 Yoksulluk Sınırı, geçen aya göre 530,55 TL , geçen yılın aynı ayına göre ise tam 15.4543,40 TL artışla 33.716,30 TL olarak gerçekleşmiştir.

Araştırmalarımıza göre gıda ve gıda dışı giderler baz alındığı zaman; Şehrimize çalışmak amacıyla gelen ve/ veya yalnız yaşayan bir Vatandaşımızın maliyetlerini ifade eden Mart    2023 döneminde bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti ise önceki aya göre 193,65 TL, geçen yılın aynı ayına göre de tam 5.640,49 TL artışla 12.306,45 TL olarak hesap edilmiştir.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak Antalya kamuoyunun dikkatine sunarız.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER