© Adalya Medya 2021

PM’de Antalya’dan iki isim

CHP’nin 38. Olağan Genel Kurulu’nda Özgür Özel’in Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından Pazar günü yapılan oylamada Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de belli oldu. Antalya’dan 2 isim listeye girmeyi başardı.

Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği CHP 38. Olağan Kurultayı’nda heyecanla beklenen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçiminde birleştirme tutanakları sayım ve döküm işlemlerinin ardından sonuçlar açıklandı. Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, belli oldu. Buna göre; Antalya'dan Alanya eski ilçe başkanı Şengül Yeşildal PM'ye, CHP Kepez İlçe Başkan Adayı olan isimler arasında yer alan Deniz Demiröz Yüksek Disiplin Kuruluna girmeyi başardı. Özgür Özel'in anahtar listesinde yer alan Vahap Tuncer ise listeye girmek için gerekli olan oy sayısına ulaşamadı.

Sonuçlara göre, Özgür Özel'in seçimler öncesi yayınladığı 70 kişilik anahtar listesi büyük oranda delegeden onay aldı. Ancak anahtar liste dışından 9 isim PM'ye girmeyi başardı. Cinsiyet kotası uygulandığı haliyle bu isimler şöyle:

"Müslim Sarı, Deniz Yavuzyılmaz, Orhan Sarıbal, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, Semra Dinçer, Koza Yardımcı, Aylin Nazlıaka ve Saniye Barut."

İtiraz süresinin ardından ilçe seçim kurulu tarafından açıklanacak resmi sonuçlar, kamuoyuyla paylaşılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER