© Adalya Medya 2021

Pazar bayram sonu taşınıyor

Korkuteli’nde polis ile vatandaşları karşı karşıya getiren Pazar yerinin Eski köy garajı mevkiine taşınması kararı çıktı.

Korkuteli Belediyesi Nisan ayı devam meclisinde görüşülen pazaryerinin yıkılmasına  dair gündem maddesinde, pazaryerinin Eski Köy Garajı denen mevkiye taşınmasına oy çokluğuyla karar verildi.

Turgut Manavoğlu Pazaryerinin hukuksuz olduğu için yıkımına dair gündem maddesi bugün toplanan Nisan ayı devam meclisinde görüşüldü. Korkuteli Belediye Meclisi pazaryerinin yenisi yapılana kadar, Eski Köy Garajı denen mevkiye taşınmasına karar verdi.

Pazar yerinin değişimini içeren gündem maddesi AK Parti, MHP, Saadet Partisi, İyi Parti Ve CHP grubunun evet oyu, Bağımsız meclis üyeleri Süleyman Uğurlu'nun çekimser, İlhami Yıldıran’ın ve Lütfü Yapıcı'nın ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda, Ak parti grup sözcüsü İsmet Senekci, “Biz bugün buranın kararını alalım ve Bayramdan sonra meclis toplantısından sonrası Salı ve Çarşamba günü alt ve üst yapısı hazırlanmış, pazarcımızın rahat edebileceği hazırlanmış bir şekilde hazırlanmasının ardından Bayram sonrası ilk pazara taşınması yönünde bir kararımız var.

MHP Grup sözcüsü Mustafa Kızılsert, “Bizim daha önce belirttiğim gibi köy garajına taşınması uygundur.

Saadet partisi gurup sözcüsü Mehmet Manavoğlu, “Bizim kararımız mevcut yeri ama siz mahkeme kararı diyorsunuz, bizde Ak Partinin teklifine evet diyoruz.

CHP Grup sözcüsü Av. Ayşegül Pınar, “bizde 17 Mayıs tarihine kadar mevcut yerinde kalması ve daha sonra diğer gurupların teklifi doğrultusunda uygundur.

İyi Parti Grup sözcüsü İrfan Yılmaz, “Öncelikle karar uygundur. Arkadaşlarımızın önerisi uygundur” dedi.

Bağımsız belediye meclis üyesi İlhami Yıldıran ise, “Ben bu önerilen 4 yere taşınmasını teknik açıdan uygun bulmuyorum. Kanunsuz uygulamadan dolayı bunu mahkemeye götüreceğimi belirtmek istiyorum” dedi.

Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek ise son olarak, “ilgili maddede 4 tane alternatif yer belirtilen Turgut Manavoğlu Pazar yerinin resmi olarak taşınacağı noktanın Pazar yeri komisyonunun belirlediği 4 alternatif yer içerisindeki eski köy garajı olarak belirtilen paftanın etrafında kurulmasıyla ilgili, buraya pazarın taşınmasıyla ilgili oy çokluğu ile (AK Parti, MHP, Saadet Partisi, CHP ve İyi Parti’nin oyları ile kabul edildi.

Bağımsız belediye meclis üyesi İlhami Yıldıran hayır, Süleyman Uğurlu Çekimser oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Bu kararlardan dolayı Korkuteli meclisine teşekkürlerimizi ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Kaynak:korkuteligundem.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER