© Adalya Medya 2021

Patlamada 22 can kaybı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre trafo kaynaklı yaşanan patlamada 22 işçi hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında bir patlama olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. 8 işçinin kendi imkânlarıyla madenden çıktığını açıklayan Bartın Valisi Arslan "Şu an -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkânlarıyla kurtarıldı." dedi.

14 CAN KAYBIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamasında "110 kişi kardeşimiz çalışıyordu. Bir kısmı kendisi çıktı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. 22 işçimiz hayatını kaybetti. 7 işçimiz de tedavi altında." ifadelerini kullandı.

PATLAMANIN SEBEBİ TRAFO

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bartın TTK Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir" denildi. Açıklamada bölgeye AFAD, Emniyet, jandarma, TTK ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

AFAD'ın açıklamasında "Ankara ve Sakarya’dan birer mobil koordinasyon tırı yönlendirilmiştir. Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri ile Sakarya, Kütahya ve Eskişehir’den AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Kütahya ve Zonguldak’tan tahlisiye ekipleri yönlendirilmiştir. Kızılay’dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede iletişim kesintisi olmamakla birlikte, tedbir amacıyla 1 mobil baz istasyonu gönderilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

49 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

TTK Amasra Müessesesi İşletmesinde medyana gelen patlama sonrası 74 arama kurtarma ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını söyledi. Kendilerine saat 18.15'te bilgi geldiğini ifade eden Arslan, "-300 kotunda, -250 kodunda 74 arama kurtarma ekibi arkadaşımız kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şuan -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. İşçilerimizi kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şuan altıncı yaralımızı çıkarıyoruz. Bütün ekiplerimiz seferber oldu. TTK'nın uzman ekipleri, AFAD ekipleri seferber durumdalar. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez yoldalar, 1.5 saat sonra burada olacaklar" şeklinde konuştu.

6 ARKADAŞIMIZ HAREKETSİZ

Patlama hakkında Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da açıklamada bulundu. Çakır, "Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER