© Adalya Medya 2021

Öner'den ihracat tepkisi

Deva Partisi Antalya İl Başkanı Selda Öner, 22. 01.2022 tarihinde Resmî gazetede yayımlanan tebliğe göre 20 ayrı üründe ihracatın daralacağını belirtti.

Antalya için hayati öneme sahip domates, biber, limon, portakal gibi ürünlerin ihracatının kısıtlanmasının zaten büyük darboğazda olan ve artan girdi maliyetleri altında ezilen üreticilerin durumunu daha da zorlaştıracağını belirten Deva Partisi Antalya İl Başkanı Selda Öner: “Ayrıca yıllar boyunca mücadele edilerek kazanılan ihracat pazarlarının hükümetin yanlış ve öngörüden yoksun politikası yüzünden kaybedileceğini, sadece Antalya da 100 binden fazla üretici ailenin bu durumdan olumsuz etkilenecektir' dedi.

Öner sözlerini şöyle sürdürdü: 'Deva partisi olarak, yasaklamaların ve kısıtlamaların yerine, üretimi, verimliliği artırmayı sağlamanın uzun vadede ülke tarımı ve ihracatı için tek çözüm olacağını savunuyoruz. Deva partisi olarak kamuoyu ile paylaştığımız Tarım Eylem planının her maddesinin çok önemli ve dikkate alınması gerekiyor. Banka ve finans kurumlarının ciddi borç yükü altında ezilen üreticimizin daha da mağdur olmaması açısından bu yanlış uygulamadan hemen dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz.” 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER