© Adalya Medya 2021

“Önceliğimiz kent trafiği”

Cumhur ittifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü 31 Mart’ta koltuğa oturması halinde en çok önem vereceği konunun trafik sorunu olduğunu belirterek, ‘‘Bizim en önemli önceliğimiz trafik ve toplu ulaşım olacaktır. Çünkü bu kentin en önemli sorununun bu olduğunu görüyoruz’’ dedi.

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü yerel seçmeler öncesinde basın ile bir araya geldi. Tütüncü seçimlerde kazanacaklarından emin olduklarını söylerken kazandığı takdirde yapacaklarını paylaştı.

EXPO alanı için Dokuma Park örneği

Antalya Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü, Kepez'in imkanlarıyla Dokuma Park'ı bu hale getirirken yaptıklarının Dokuma Park’ın 10 katı büyüklüğünde olan EXPO alanında da çok rahat uygulayacaklarını ifade etti. Tütüncü: ‘‘Dokuma Park’ı Kepez’in imkânlarıyla bu hale getirdiysek bunun 10 kati büyüklüğünde olan EXPO alanını da çok iyi şekilde yaparız. Birden fazla tema alanını bir arada bulabileceğimiz bir alan yapmayı planlıyoruz’’ diye konuştu.  Düden Çayı hakkında da konuşan Tütüncü Düden Çayı'nı haritalarda görülen yeşil havza şeklinde geri getireceklerini ifade ederek, Kepez başkanlığı döneminde gecekondu sorununu çözerek Düden'e fayda sağladıklarını belirtti ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda daha fazlasını yapacaklarını söyledi. Hakan Tütüncü:  ‘Düden Çayı’nı haritalarda gördüğümüz yeşil havza şeklinde geri getireceğiz. Kepez başkanlığım döneminde gecekondu sorununu çözdüğümüzde fayda sağladık Düden’e. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuzda dahasını yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

Önceliğimiz trafik

‘Siyasetçinin karnesini verecek olan halktır’ diyen Başkan Adayı tütüncü: ‘‘ Ben rakiplerimle alakalı bir değerlendirmede bulunmam. Ben kendimi anlatırım. Ben kendimi anlatmaya devam edeyim. Bizim en önemli önceliğimiz trafik ve toplu ulaşım olacaktır. Çünkü bu kentin en önemli sorununun bu olduğunu görüyoruz. Sadece merkezden bahsetmiyorum. İlçelerimizde de bu önemli bir sorun teşkil ediyor. İl merkezinin önemli turizm merkezlerine bağlanmasını sağlayan çok önemli projelerimiz var. Bu projeleri 5 yıldır düşünüyoruz. Dolayısıyla ulaşıma çok ciddi emek harcayacağız. Bunun yanı sıra 4.5.6. ve 7. Etap tramvay projelerimiz var. Bunun yanında Antalya’yı hızlı tren ile buluşturacağız. Hem Kapadokya hem Afyon ile bağlantı ile Antalya’ya daha da değer katacağız’ dedi.

60. Altın Portakal'ı biz yapacağız

Altın Portakal hakkında sorulan soruya da cevap veren Tütüncü. Altın Portakal Festivali'nin önemine de değinen Tütüncü, geçmişte yapılan festivallerin halkla iç içe olmadığını belirterek, yeni dönemde etkinliklerin halkla daha yakın olacağını ve festivale eski günlerdeki değerini geri kazandıracaklarını ifade etti. Tütüncü:  ‘‘Darbe dönemlerinde Bile altın portakal yapıldı da neden bu 5 yıllık dönemde yapılamadı. Cumhuriyetin 100. Yılında neden yapılmadı. Bana ve ekibime nasip olacak 60. Altın portakal umarım. Halktan kopuk bir altın portakal yoktu eskiden. Yine halkın tam içinde bir altın portakal olacak. Etkinlikler halkla sarmaş dolaş olacak. Altın portakal eski günlerine geri dönecek’’ ifadelerini kullandı.

Balbey Kaleiçi olacak

Hakan Tütüncü: ‘‘Balbey Mahallesi ikinci bir Kaleiçi olacak. Ama Kaleiçi böyle olmayacak. Her şeyin çok daha düzenli çok daha nizamı olduğu bir yer olacak. Birçok ülkeye gittim. Kaleiçi’nden çok daha küçük olan yerler bizim Kaleiçi’mizden daha güzel. Maalesef dünya çapında bir değerimiz olan Kaleiçi böyle değil. Yeni dönemde düzgün bir yönetim ile orada temizlikçilerin giyeceği kıyafete kadar her şeyi ayarlayarak çok daha düzenli bir şehir merkezi yeri haline getireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün kararlığını çok beğenirim

Siyasi rakipleri hakkında olumsuz bir ifade kullanmadığını ve halkın hizmet beklediğini vurgulayarak  ‘İki tip belediye başkanı vardır. Biri mazeret, biri hizmet üretir’ ifadelerini kullanan Hakan Tütüncü sözlerine şöyle devam etti: ‘‘ Ben kendimden önceki hiç bir başkan ile alakalı olumsuz bir ifade kurmadım. Hep teşekkür ettim. İşin hakikati de budur. Halk bizden hizmet üretmemizi bekliyor. Dolayısıyla bu arkadaşlar bugüne kadar ne yapmak istediler de yapamadılar. Bunu sormak lazım. Hep söyle bir algı var bunlar iktidar Belediyesi o yüzden para akıtılır ve bunlar yapar. Algı böyledir. Bize gelen pay ile aynı ölçekteki belediyelere giden para arasında hiç bir fark yok. Bir isi yapmaya niyetliyseniz yaparsınız. Mevzu ve mesele şudur ki, AKP yönetirken nasıl yapılıyordu bu, çünkü onlar hizmet için gayret gösteriyor. İşte diyorlar ki yazdık cevabı gelmedi. Böyle olmaz. Cevap gelmeyebilir. Yaptığınız işle hem dem olmanız gerekir. Bu noktada Atatürk'ün karanlığını çok beğenirim. Düşman İstanbul’a geldiğinde ordu yok kurulur para yok bulunur diyor ve geldikleri gibi giderler diyor. İşte kararlılık budur. Bu zor bir iştir. Ama meşakkate talip olursanız bu işleri yaparsınız. Bazıları o makamların ışıltılı yanlarını yaşıyor ’’

Saha bana seçimi kazandık diyor

Son olarak seçimi kazanacağını iddia eden Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı hakan tütüncü: ‘‘Biz bu seçimi kazanıyoruz. Bundan toplu iğne ucu kadar şüphem yok. Yıllardır edindiğim tecrübeler ile bunu sahada gördüm. Yine sahanın bana gösterdiği bu’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER