© Adalya Medya 2021

‘O bize tavsiyeyi verdi’

Fraport TAV Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’in tavsiyeye ihtiyacı olmadığını belirterek, “Allah yolunu açık etsin, onunla gurur duyuyoruz her zamanda gurur duymaya devam edeceğiz. Ama ona şu anda öğüt verecek durumda değiliz. O bize 2-0 kaybettiğimiz Fenerbahçe maçında tavsiyeyi verdi" diye konuştu.

Fraport TAV Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi sahada basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözlerine Burdur’da gerçekleştirilen ilk kamp dönemini değerlendirerek başlayan Şahin, “Öncelikle inşallah hepimiz adına hayırlı bir sezon olur. İlk etabı Burdur'da geçirdik. Gayet iyi geçti. İstediğimiz çalışmaların hepsini yaptık. Kampı da hazırlık maçında Başakşehir’i mağlup ederek tamamladık. Daha tam yüzde 100 kadromuz oturmadı ama hem gençler hem de geçen seneki oyuncularımız, kiralıktan dönen oyuncularımız, hepsi iyi performans sergiledi. Yeni takımla, yeni hocalarımızla beraber iyi bir uyum sağladık. Yarın da ikinci etap için Erzurum'a gideceğiz” dedi.

"ARDA GÜLER'E TAVSİYE VERECEK KİŞİLER DEĞİLİZ"

İspanya devi Real Madrid'e transfer olan Arda Güler ile ilgili gelen soruya Şahin, "Arda’ya tavsiye verecek kişiler biz değiliz. Ben Arda'nın basın toplantısını izledim. Ben basın tanıtımını, ilk idmanlarını izledim. Müthiş bir çocuk, Allah yolunu açık etsin. Bizi gururlandırıyor. Gururlandırmaya da devam edecektir. Orada tutunacağından ben çok çok eminim. Dünyanın en güzel kulübü, Allah bize de nasip etti. Azda olsa o formayı üzerine giymek herkese nasip olmuyor. Dünyanın en büyük kulübü, dünyanın en güzel formalarından bir tanesi. Arda çok çok büyük bir yetenek. Çok büyük bir futbolcu. Allah yolunu açık etsin, onunla gurur duyuyoruz her zamanda gurur duymaya devam edeceğiz. Ama ona şu anda öğüt verecek durumda değiliz. Onu sahada gördüğünüz zaman tavsiye vermenize gerek olmadığını görürsünüz. O bize 2-0 kaybettiğimiz Fenerbahçe maçında tavsiyeyi verdi" diye cevap verdi.

TRANSFERLER DEVAM EDECEK

Şuana kadar iki transfer yaptıklarını ifade eden Şahin, “Yaptığımız iki transfer de benim istediğim oyuncular, hem benim hem de scout ekibimizin beğendiği oyuncular. Erdoğan bizi birçok konuda rahatlatacak. Diğer oyuncumuz Jakub Kaluzinski de çok beğendiğim bir oyuncuydu. Önü çok açık. Daha fazla transfer olacak. Stoper kesinlikle alınacak. Ortaya bir transfer olacak, forvet hattına olabilir diyelim, kanatlarda kesinlikle olacak. Bek pozisyonlarına bakıyoruz" diye konuştu.

GEÇ OLSUN YANLIŞ OLMASIN

Geçen sezondan ders aldıklarını dile getiren Nuri Şahin, transfer yapmak için transfer yapmak istemediklerini kaydetti. Şahin, “Tabii ki her hoca en kısa zamanda takımın beraber olmasını ister ama transfer dönemi sizin de takip ettiğiniz gibi bu sene biraz daha yavaş başladı. Şimdi yavaş yavaş hızlanmaya başlıyor. Fiyatlar çok uçuk. Euro, TL bazında baktığınız zamanda tabi fiyatların çok yüksek olduğu bir dönemden geçiyoruz. Şimdiye kadar belli bir noktaya getirdiğimiz oyuncular var. Orada son adımları atarsak inşallah aramıza katılacaklar. Tabii ki hocanın istediği gibi en kısa zamanda bir araya gelmeleri. Ben de istiyorum ama yanlış transfer yapmaktan ziyade doğru transferin biraz daha geç olması çok büyük sıkıntı değil. Bu konuda da tabii ki kulüp olarak maddi durumlarda, çok hata yapma lüksümüz olmadığı için bunu taraftarlarımız da anlayışla karşılayacaktır” ifadelerini kullandı.

GENÇ OYUNCULAR FORMAYI KAPMALI

Bu sezon için hedef koymak için daha erken olduğunu belirten Şahin, genç yaşta Fatih Terim tarafından forma verildiğini kaydetti. Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda bir hedef koymak daha doğru değil. Bunu bana 11-12 Ağustos’a sorarsanız daha net bir cevap verebilirim. Çünkü kadro tam şekillenmesi lazım. Biz geçen sene de yola çıktığımızda Avrupa hedefi koymadık. Biz her maçı nerede olursa olsun kazanmak için çıkacağız. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Realist bir hedef koymak için takımda gidenler gelenlerle beraber bir kadroyu görmem lazım. Biz geçen sene zemin sorunundan bile puan kaybettik. Çok oyuncu kaybettik. Ben genç oyunculardan da faydalanmayı istiyorum. Genç oyunculara şans vermemem konusunda da eleştirildiğimi biliyorum ve genel anlamda bu konuda bir eleştiri olduğunu da biliyorum. Bakın bana çok genç yaşta forma verildi.

Ben 16 yaşında Bundesliga’da oynadım. 17 yaşında Fatih Terim hocam sağ olsun bana milli takımda şans verdi ama formayı da ben bir şekilde kaptım. Kimse bana işte çok yakışıklısın, çok güzel bir çocuksun diye formayı vermedi. Bizim altyapımızda da iyi oyuncular var. Bu kamp döneminin belki en iyi oyuncularından bir tanesi Ege Bilsel. Bizim için çok iyi bir kamp dönemi geçirdi. Bizimle beraber alt yapıdan koordinatörümüzün söylediği Harun Toprak beni çok şaşırttı. Altyapı koordinatörümüz kampta görmemizi istedi" şeklinde konuştu.

ANTALYASPOR'DA MUTLUYUM

Allah izin verirse hayalinin Şampiyonlar Ligi'ni almak istediğini kaydeden Nuri Şahin, "Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’da izlediğimde İlkay’ı orada görmek, kupayla beraber görmek beni çok gururlandırdı, çok mutlu etti. Hayalimi bir kere daha canlı gözle görmek güzel bir şeydi ama şu anda ben Antalyaspor'dayım. Antalyaspor'da çok mutluyum. Antalyaspor'da olan hedeflerimiz var. Antalyaspor'u güzel yerlere getirme hedefimiz var. O birlik beraberlik içinde olmak var. Allah nasip ederse olur inşallah. Geçen seneki dönemde bırakmak olmaz o yüzden güzel şeyler yapıp helalleşmek istiyorum" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER