© Adalya Medya 2021

Miniklere Robot Eğitimi

Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri Nejdet Teke, Mustafa Asım Reyhan, Nuh Aşık ve Yasin Meriç’in geliştirdiği güvenlik robotu, piyasaya çıkmadan önce Bilgin Akademi’nin minik öğrencileriyle buluştu.

Antalya’da her biri yirmili yaşlarında olan genç girişimciler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) sermaye desteği alarak geliştirdikleri otonom güvenlik robotu Watch Bat ile anaokulu öğrencilerine robot teknolojisini anlattı. 
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri Nejdet Teke, Mustafa Asım Reyhan, Nuh Aşık ve Yasin Meriç’in geliştirdiği güvenlik robotu, piyasaya çıkmadan önce Bilgin Akademi’nin minik öğrencileriyle buluştu. Minikler, güvenlik görevlilerine yardımcı olması için tasarlanan robotun, kendi kendine hareket etme, görüntü işleme, yapay zekâ algoritmaları ve sensörleri sayesinde elde ettiği verileri paylaşma gibi özelliklerini hayranlıkla izledi. 


Sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda otonom robotlar üretmek üzere arkadaşlarıyla bir araya gelerek bir şirket kurduklarını ifade eden Nejdet Teke, “Güvenlik görevlilerinin dış ortamda çalışma şartları zordur. Özellikle soğuklar ve aşırı yağış altında devriye atmanın güç olduğu görülmektedir. En önemlisi devriye sırasında güvenlik görevlisinin saldırıya maruz kalabilecek duruma düşebilir. Bu sorunlara karşı ofis ve dış ortamda otonom devriye atabilen, gece görüşlü kamerası ile insanı algılayabilen ve tespit sonrası yer istasyonuna kablosuz haberleşme ile iletebilen bir güvenlik robotu geliştirdik. TÜBİTAK desteği ile ürünümüzü piyasaya sunabilecek seviyeye getirdik. Bugün burada miniklere bu teknolojiyi anlatıyoruz çünkü evlatlarımızın teknolojiyle çok erken yaşlarda tanışmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER