© Adalya Medya 2021

Mihra Gençlik ve Eğitim Merkezi açıldı

Mihra Gençlik ve Eğitim Merkezi'nin açılışı, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Merve Aydın Küçük’ün katılımıyla gerçekleşti.

Mihra Gençlik ve Eğitim Merkezi Antalya’da törenle açıldı. Açılış törenine Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Merve Aydın Küçük, Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler, AGD Kadın Kolları üyeleri katıldı. Merve Aydın Küçük açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Milli Görüş lideri Merhum Necmettin Erbakan hocamızın ifade ettiği gibi milli görüşün başlangıcı 55 yıl önce 1969'da ama Erbakan Hocamız 1974 yılında Milli Gençlik Vakfını tam da bugünlerde bu işler, bu vazifeler yapılabilsin diye besmelesini çekerek kurdu. Daha sonrasında 2000'li yıllarda Milli Gençlik Vakfı kapatıldı, Anadolu Gençlik Derneğimiz kuruldu. Kurulduğu günde 250 temsilcilikte vazifesine başlamış oldu. Kız yurtları, öğrenci evleri, çalışma sahaları, temsilcilik binaları hepsi çok kıymetli.

Hepimiz kendi evlatlarımızla bu çalışmaların içerisinde bulunuyoruz. Burada, hanımlara özel bir ortamda, yediği helal, içtiği helal, girip çıktığı ortam helal, güvenli ve gerçekten kendisine rol model olacak insanlarla girip çıkabileceği yerler bir anne için emniyettir, bir baba için emniyettir, evlat için emniyettir, bir arkadaş için de en güzel ortamdır. Çünkü insanın tek başına iyi olması yetmez, iyilerle ve sadıklarla beraber olması gerekir.

Komşulukta da, kardeşlikte de, merhamette de, maneviyatta da örneklik teşkil etsin diye bir çalışma yapılıyor. Madden emek verenin de, manen emek verenin de canıyla malıyla emek verenin de, var olan herkesin emeği çok kıymetli. Ben bu mekanları, Dâru'l Erkam gibi görüyorum. Allah Resulü (s.a.s) nasıl hizmetini, tebliğini gizli davet döneminde bir evde başlatmışsa, bu mekanlarımızın da İslam'ı temsil etmek, İslam'ı tebliğ etmekle alakalı önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün biz, Filistin'deki mücadeleye bir taş da olsa nasıl koyabileceksek, burada yapacağımız çalışmaları da öyle görüyorum. Emek veren herkese, Antalya Kadın Kollarımıza, müdürüne, çalışma arkadaşlarına, beyefendilere, hanımefendilere, her birine, bugünkü olaya şahitlik etmek vesilesiyle de sizin katılımlarınıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.’ diyerek konuşmalarını gerçekleştirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER