© Adalya Medya 2021

Mersin’de nefes kesen maç

Trendyol Süper Lig’in 14. Haftasında Bitexen Antalyaspor, Mersin’de Atakaş Hatayspor ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşmanın son dakikasında Antalyaspor’un kalecisi Helton Leite sakatlandı ve oyuncu değişikliği hakkı kalmadığı için kalan sürede kaleye orta saha oyuncusu Ramzi Safuri geçti.

Süper Lig 2023-2024 sezonunun 14’üncü haftasında Antalyaspor, deplasmanda Hatayspor’a konuk oldu. 19’uncu dakikada Hatayspor’da savunmadan topu havalandıran Kilama sol kanada uzun bir pas gönderdi. Ghoulam’ın indirdiği topu alan Lamkel sol kanattan son çizgiye inip kale alanına doğru ortasını gönderdi. Hafif yüksekten gelen topu, Strandberg harika bir vole ile yakın köşeden ağlara gönderdi ve Hatayspor 1-0 öne geçti.

Golden sonra üstündeki baskıyı kırmayı başaran Antalyaspor, 35’inci dakikada sol kanatta topu Larsson’dan alan Erdoğan topu ceza alanına paralel şekilde sürüp şut açısı yakaladı. Erdoğan’ın uzaklardan sağ ayağının üstüyle yaptığı sert vuruş, kaleci Erce’yi geçip sol doksandan ağlarla buluştu ve skora denge geldi. İlk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan Antalyaspor’da sağ kanatta topu kontrol eden Jehezkel yanından bindirme yapan Bünyamin’e pasını verdi. Bünyamin topu biraz sürdükten sonra penaltı noktasının biraz önüne ortasını gönderdi. Buksa kendisine gelen topa sağ ayağının içi ile çok iyi bir tek vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve Antalyaspor 2-1 öne geçti.

Hatayspor bu gole sadece 6 dakika sonra ceza alanı içinde oluşan karambolden seken top, Kerem Alıcı’nın önünde kaldı. Kerim kendisine gelen topa sağ ayağının içi ile vurarak meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı: 2-2. Çok adamla rakip yarı sahada kalan Antalyaspor, savunmada açıklar verdi. 71’inci dakikada sol kanattan çizgiye yakın bölümde Ghoulam ortasını yaptı, ön direkte Strandberg’in vuramadığı top kale alanı içerisinde bulunan Kilama’nın önüne düştü. Yakın mesafeden vuruşunu yapan Kilama, Hatayspor’u 3-2 öne geçirmeyi başardı.

Antalyaspor 85’inci dakikada Buksa’nın yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Adam Buksa, penaltıyı gole çevirdi ve skora denge geldi. Maçta başka gol olmayınca Antalyaspor, ligin 14’üncü haftasında sahadan 3-3 berabere ayrıldı ve puanını 20 yaparak 7’nci sırada kaldı.

STAT: Mersin Stadyumu

HAKEMLER: Yiğit Arslan, Samet Çavuş, İlker Takpak.

HATAYSPOR: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Guy-Marcelin Kilama, Cengiz Demir, Faouzi Ghoulam (Dk. 83 Burak Bekaroğlu), Massanga Matondo (Dk. 90+4 Görkem Sağlam), Manuel Rivas (Dk. 90+4 Hodzic), Ömer Faruk Beyaz (Dk. 75 Aburjania), Dele- Bashiru, Lamkel Ze, Carlos Strandberg (Dk. 75 Fernandes).

ANTALYASPOR: Helton Leite, Veysel Sarı, Bünyamin Balcı (Dk. 75 Ufuk Akyol), Naldo (Dk. 81 Zymer Bytyqi), Erdoğan Yeşilyurt, Erdal Rakip (Dk. 46 Jakub Kaluzinski), Dario Saric (Dk. 75 Britt Assombalonga), Sagiv Jehezkel, Van De Streek (Dk. 68 Ramzi Safuri), Sam Larsson, Adam Buksa.

GOLLER: Dk. 19 Carlos Strandberg, Dk. 62 Kerim Alıcı, Dk. 71 Kilama (Hatayspor) – Dk. 35 Erdoğan Yeşilyurt, Dk. 57 ve Dk. 88 (P) Adam Buksa (Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Massanga Matondo, Cengiz Demir (Hatayspor) – Ramzi Safuri, Veysel Sarı (Antalyaspor)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER