© Adalya Medya 2021

Kuyumcularda tek aday var

Antalya Kuyumcular Esnaf Odası Başkanvekili Halil Kayaer, başkanlığa adaylığını açıkladı. 341 üyeli odanın seçimi 18 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Antalya Kuyumculuk’un sahibi Halil Kayaer, 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Antalya Kuyumcular ve Esnaf Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Hali hazırda Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Kayaer, mevcut başkan Ali Çelik’in başkanlığa aday olmayacağını söyleyerek yönetim kurulu üyeleri tarafından başkanlığa aday olması yönünde görüş birliğine varıldığını bildirdi. 

“ESNAFIMIZ BİZİM NELER YAPABİLECEĞİMİZİ BİLİYOR”

Seçimde oy kullanabilecek olan faal 341 üyenin bulunduğunu söyleyen Kayaer, “Üye sayımız elbette fazla ama oy kullanabilmek için 6 aylık sürenin geçmesi lazım. 356 civarındaki üyemizin 341’i oy kullanabilecek. Biz 1986 yılından beridir bu mesleğin içerisindeyiz. Esnafımızın yüzde 90’ı bizi tanıyor, kişiliğimizi, neler yapabileceğimizi biliyor. Bir dönem başkanımıza yardımcı olduk. Şimdi geliştirerek daha çok hizmet vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Altının durumunu da değerlendiren Kayaer, “Dünya çapında bir çalkalanma var. Şuan bütün ülkelerde enflasyon yüksek. Enflasyon yüksek olduğu için bütün dünya ülkeleri faiz artırımına gidiyor. Böyle olunca dışarıdaki ülkelerin para birimleri artıyor. Bizim ülkemizde ons bazında düşse bile döviz bazında yükseldiği için altın yine yükseliyor. Altın fiyatını savaş, pandemi her şey etkiliyor. Bırakın bu rakamı biz 600 lirayı bile hayal etmiyorduk. Biz 2022 yılının sonuna doğru 600 liraları bekliyorduk ama faiz indirimleri arka arkaya gelince böyle oldu. Gün içerisinde artık 1-2 lira değil, 50-100 lira arasında rakamlar oynuyor” açıklamasında bulundu.

“ALTIN, UZUN VADEDE İYİ BİR YATIRIM”

Uzun vadeli yatırımın güvenli limanının altın olduğuna dikkat çeken Kayaer, vatandaşlara altına yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu. Kayaer, kısa vadeli yatırımlarda altının durumunu kestirebilmenin zor olduğuna da dikkat çekti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER