© Adalya Medya 2021

‘Kurumlar randevu vermiyor’

Turizmin başkenti Antalya’da yabancı turistlerin yaşadığı sorunların çözümünde büyük rol oynayan Turist Destek Hattı yetkilileri Antalya Valiliğinden ve belediyelerden sorunların ortak çözümü noktasında destek alamamaktan yakındı. Antalya ve çevre illerden günlük ortalama 30 şikayet aldıklarını belirten şirketin sahibi Kamran Shukurov, yüzde 90’ın üzerinde çözdüklerini söyledi.

Turist Destek Hattı (TSC), Rusça, İngilizce ve Türkçe olarak turistlere 7/24 hizmet veriyor. Aldıkları şikayetlerle ilgili bilgi aktaran Tourist Services Turistik Hizmetler Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamran Shukurov, turist memnuniyetine ve turizmin önemine dikkat çekti. Antalya’da en fazla sağlıkla ilgili şikayet aldıklarına işaret eden Shukurov, bu konunun özellikle ele alınması gerektiğini belirtti. Turistlere dil hizmeti verdiklerinin altını çizen Shukurov, işbirliği için Antalya Valisi Hulusi Şahin’den, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’dan randevu alamadıklarını kaydetti.

HASTANELERİ ŞİKAYET EDİYORLAR

Turistlerin sağlık konusunda özel hastanelerle ilgili yaşadıkları sorunlara örnekler veren Shukurov, “İstenmemesi gereken paraları istiyorlar. Çağrı merkezimize her gün hastanelerle ilgili şikayetler geliyor. Gelen şikayetlerle ilgili altyapısını hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak problemleri çözmeye çalışıyoruz. Burada Antalya Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle de birlikte özellikle sağlık konusuna el atılması lazım” dedi.

TURİSTİ SOĞUTAN GÖRÜNTÜLER VAR

Konyaaltı Sahili ile ilgili şikayetler aldıklarını da belirten Shukurov, “Sahildeki muslukların kırık ve soyunma odalarının berbat olmasıyla ilgili şikayetler aldık. Oraya Büyükşehir Belediyesi’nin baktığını öğrendik. Kendim de birebir giderek gördüm. Hepsi değil ama bazılarının görüntüsü çok kötüydü. Muslukların bazılarından su gelmiyor, bazıları da kırık. Bunda tabii ki insan faktörü var, kırıp döküyorlar ama sonuçta turist de giriyor. Turist berbat görüntüyle karşılaşıyor. Bunlar turisti soğutan şeyler” açıklamasında bulundu.  

“HERKES PARA KAZANSIN AMA…”

Bazı bölgelerde turistlerin azaldığına yönelik haberlerin yapıldığına işaret eden Shukurov, “Bunlar bugünün meselesi değil. Bu sezonda birden bire olmadı. Yıllar önceki problemler şimdi ortaya çıkarıyor kendisini. Turisti memnun edemezseniz, kazıklarsanız bu duruma gelinir. Herkes para kazansın ama karşınızdaki turisti ahmak yerine koymayacaksınız” şeklinde konuştu.

“TURİZMİ İŞBİRLİĞİYLE BİR YERLERE GETİREBİLİRİZ”

Turizmin işbirliğiyle bir yerlere gelebileceğini vurgulayan Shukurov, şöyle konuştu: “Tur operatörleri bizden korkmamalı. Aksine, bizler tur operatörleriyle işbirliği yaparsak turizmi bir yere getiririz. Tur operatörleri bizim için ‘Bunlar her yere burunlarını sokuyorlar’ diye düşünüyor ama aslında biz onların turistlerini koruyoruz. Turistler ülkelerine döndüklerinde bizi hatırlamayacak belki ama operatörlerini hatırlayacaklar. Öyle olsun ama biz işbirliği yapalım ve turist memnun kalsın istiyoruz. Bu ülkeye gelen turistin, ‘Türkiye’ye gittim ve güzel bir tatil yaptım’ demesi lazım. Aksine geldiğine pişman olursa turizmi geliştiremeyiz.”

“TURİSTE VERİLEN HİZMET ÇOK ÖNEMLİ”

Türk turizminde büyük gelişmeler olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın önemli işler yaptığını vurgulayan Shukurov, “Rekor kırılması önemli ama gelen turiste verilen hizmetle o rekor yenilenecek mi? yenilenmeyecek mi? o da önemli. Turisti davet etmek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın işi. Milyonlarca para harcanıyor. Ben sizi evime davet ediyorum ama size nasıl hizmet veriyorum bu çok önemli” dedi.

“GÜNLÜK ORTALAMA 30 ŞİKAYET ALIYORUZ”

Antalya ve çevre illerden günlük ortalama 30 şikayet aldıklarını ve yüzde 90’ın üzerinde çözdüklerini belirten Shukurov, “Çözemediklerimiz hastane ise hastane yönetimiyle anlaşamıyoruz, otelse otellerle anlaşamıyoruz” dedi.

“RANDEVU ALAMIYORUZ”

Görüşmek için Antalya Valisi Hulusi Şahin’den, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’dan randevu alamadıklarını bildiren Shukurov, Muratpaşa ve Konyaaltı bölgesinde çok sayıda Rus’un yaşadığına dikkat çekti. Shukurov, turistlere dil desteği hizmeti verdiklerine de işaret ederek, “Biz belediyelerle görüşelim, işbirliği yapalım istiyoruz” dedi. Seçimler öncesinde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile görüştüklerini de sözlerine ekleyen Shukurov, Tütüncü kazansaydı, “Yabancı İletişim Destek Merkezi” kurmayı planladıklarını da ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER