© Adalya Medya 2021

Kriminal yuvası gibi ev

Konyaaltı caddesi üzerine bulunan bir apartman dairesi uyuşturucu bağımlıların yuvası oldu. Apartman sakinleri evde oturan şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muratpaşa ilçesinde yaşayan Üçler Apartmanı sakinleri madde bağımlısı olduğunu iddia ettikleri komşularından şikâyetçi oldu. Daha önce adam yaralamaktan sabıkası bulunan ve covid izniyle serbest kalan İ.K. isimli şahısın apartmandan uzaklaştırılması isteyen komşuları, Attolos heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Apartman sakinlerinden Avukat Cemil Berk Can, “Bu durumlardan bıkmış bulunmaktayız ve sesimizi duyurarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. Ekstra bir şey talep etmiyoruz” dedi.

Avukat Cemil Berk Can, “Üçler apartmanı olarak toplanmış bulunuyoruz. Apartmanımızın -1’ci katında ikamet eden İ. K. isimli şahısla ilgili şikâyetlerimizi dile getirmek için toplandık. Gerekli hukuki soruşturmayı yaparak şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk. Zaman içerisinde olan olaylardan dolayı bıkmış bulunuyoruz. Bu şahsın evi tam bir suçlu ve kriminal yuvası. Bu apartmana giren çıkan suçluların haddi hesabı yok. İnanın hırsızlık şube, narkotik şube sürekli bizim apartmanımızdalar ve haftada ortalama iki tane gözaltı oluyor bu daireden. Aynı zamanda bu bahsettiğim şahıs çekinmeden profesyonellikle suç işleyebilen bir şahıs. Kendisi apartmanımızın zemin katında bulunan bir dükkan sahibinin boğazını cam parçasıyla kesmiştir bununla alakalı soruşturma yemiş ve ceza almıştır. Kendisi şu an cezaevinde olması gereken hükümlü bir şahıstır. Ancak covid izninden dolayı şu an dışarıda bulunmaktadır” dedi.

“UYUŞTURUCU KULLANAN HERKES BU DAİREYİ BİLİR”

Apartmanda sürekli hırsızlık olayları gerçekleştiğini kaydeden Avukat Cemil Berk Can, “Sürekli eşkal tipler yer alıyor ve bu daireye girip çıkıyorlar. Bu şahıs ve evine gelen kişiler uyuşturucu bağımlıları. Bu dairede sürekli uyuşturucu kullanıyorlar ve satışını gerçekleştiriyorlar.  Ben ve ortağım Mine Dokuyucu gittiğimiz CMK görevlerinde bile benim şahsen ikamet ettiğim apartmanda gözaltına alınan müvekkillerimiz var. Uncalı Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubeye gidiyorum “Avukat bey kamera kaydını izlemek ister misiniz?’ diyorlar, Kamera kaydını izliyorum bir bakıyorum CMK müvekkilim benim apartmanımda gözaltına alınmış.  Dairede İ. K. yaşıyor ancak ben CMK müvekkilimin ifadesinin öncesinde de konuştum bana söylenen sarf edilen sözler şunlar; ‘Muratpaşa’da uyuşturucu kullanan herkes bu daireyi bilir. Uyuşturucu içmek istiyorsanız Aydın Kanza Parkı’nın orada siyah kapılı apartmanın -1’nci katına inersiniz burada uyuşturucu kullanabilirsiniz’ deniyor” iddialarında bulundu.

Seslerini duyurmak amacıyla toplandıklarını belirten Avukat Can,  “Biz tamamen kanuna uygun şekilde başvurularımızı gerçekleştirdik. Sadece bu sürecin hızlandırılması lazım. Bu şahsın yanında kalan şahıslar gecenin her saatinde apartman kapısında izliyoruz. Bunlar apartmanımızın önünde duruyorlar. Apartmandakiler çocuklarını dışarı çıkarmaya korkuyor. Eve rahatlıkla girip çıkamıyorlar. Kanuna uygun şekilde cezaevinde olması gereken şahıs, adına kamu davası açılması gerekiyor. Sürekli suç işleyen ve suç işleyenlerle olan bu şahsın yanında kalan ve yanına gelenler aynı değil her defasında değişiyor. Dairesindeki kişi sayısı 20 kişiyi bile bulabiliyor. İçerde apartman dairesinin için uyuşturucu madde kullanılıyorlar ve bunun kokusunu apartmanda kalan herkes alıyor. Bu şahıslar apartmanın ortak alanlarına zarar veriyorlar. Apartman duvarlarını ve kapılarını kırıyorlar her defasında da yaptırmak zorunda kalıyoruz. Bu şahıslar ortak alanlarına tuvaletlerini yapıyorlar. Bu durumlardan bıkmış bulunmaktayız ve sesimizi duyurarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. Ekstra bir şey talep etmiyoruz”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER