© Adalya Medya 2021

Korkuteli’nde Sevcan Orhan coşkusu

Korkuteli Belediyesi tarafından düzenlenen 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri kapsamında sahneye çıkan Sevcan Orhan söylediği türkülerle Korkutelilileri coşturdu.

Korkuteli Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan konsere; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan can Caran, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Osman Nuri Kök, Ak Parti Korkuteli Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Köy Garajındaki konser alanının binlerce vatandaş tarafından dolduğu konserin açılış konuşmasını yapan Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran; Sayın kaymakamım, Korkuteli’nin öz evladı gururumuz yol göstericimiz kıymetli büyüğüm, tarihinde ilk defa iki kez üst üste büyükşehir belediye başkanı seçilerek destan yazan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız herkesin başkanı Sayın Muhittin Böcek,  milletimizin her daim sesi olan meclisin gür sesi Korkuteli’mizin yine bağrından çıkan Sayın vekilim Cavit Arı, bugüne kadar her daim yanımızda yol yürümekten gurur duyduğum ilçe başkanım Sayın İsmail Karadeli ve çok değerli siyasi partilerin ilçe başkanları, emekleri asla hiçe sayılamayacak kadar önemli olan birbirinden değerli meclis üyelerim, kıymetli protokol ve sevgili hemşerilerim hepinizi saygı sevgiyle selamlıyorum. 33. Altın kiraz yağlı pehlivan güreşleri ve Şehzade Korkut Şenliklerine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.” Dedi.

Festivallerimizi ve Ata Sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz diyen Saniye Başkan;  Daha önce de söylediğim gibi iki elimiz kanda da olsa Korkuteli’mizi sanat ve kültürden mahrum bırakmayacağımıza söz vermiştik. Bugün de sizleri böylesine kalabalık ve coşkulu bir şekilde görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bundan sonrada yine aynı coşku ve aynı azimle festivallerimizi ve ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonda bize desteğini esirgemeyen arkamızda dağ gibi duran Torosların evladı Sayın Muhittin Başkanıma sonsuz teşekkür ederim. Yarın da hep birlikte coşkuyla 30 ağustos zafer bayramını kutlayacağız. Şimdiden buradan söylemek istiyorum yarın yapacak olduğumuz fener alayı yürüyüşü içinde hepinizi bekliyorum. İyi eğlenceler diliyorum sevgi ve saygılarımla. İfadelerini kullandı.

Ardından kürsüye çıkan Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü; Değerli Büyükşehir Belediye Başkanım, değerli milletvekilimiz, değerli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulu temsilcileri, değerli basın mensupları değerli hemşerilerimin hepinizi en kalbi duygularımla sevgi ve saygılıyla selamlıyorum. Bugün, 102 yıl önce gerçekleşen büyük Türk Zaferinin arife gününde bu vesile ile bir aya geldik. Her şeyden önce bu ortamda eğlenebilmemizi sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kalpten kutluyorum. Bu zaferi bize bahşeden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, saygı ile vefa ve rahmetle anıyorum. Değerli misafirler belediye başkanlığımızın düzenlediği Altın Kiraz festivalinde bir aradayız. Bu vesile ile başta belediye başkanımız olmak tüm belediye çalışanlarına, büyükşehir belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim İyi eğlenceler dilerim.” Diye konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; Sayın kaymakamım, kıymetli milletvekilim, kıymetli Korkuteli Belediye Başkanım, kıymetli ilçe başkanım, siyasi partilerimizin değerli başkanları, sivil toplum kuruluşlarının değerli başkanları, çalışma arkadaşım dediğim kıymetli muhtarlarım, elleri öpülesi analarımız, sevgili Istanazlı Korkutelili hemşerilerim hepinizi şahsım ve Antalya’mız adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 33. Altın Kiraz Şenliklerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün burada konuşmama vesile olan sizlersiniz. 31 Mart seçimlerinde Korkuteli’nin öz evladı dediniz beni bağrınıza bastınız. Yetmedi Saniye Caran başkanımızı da bağrınıza bastınız. Onun için Allah sizlerden razı olsun diyorum. Bizi aday edenlere destek olanlara teşekkür ediyorum. Ama destek olan olmayan vatandaşlarımızın emrinde olmaya, azimle gururla çalışmaya devam edeceğim. Herkesin belediye başkanı olmaktan bir an olsun ayrılmadan sizlerle beraber 19 ilçemizde, belediye başkanı sayımız 17 ama tüm belediye başkanı arkadaşımızı da demokrasi inancımızla hiç ayırmadan, kayırmadan onlarla beraber vatandaşımıza saygıdan dolayı çalışmalarımızı 5 yıl devam ettireceğiz.” Dedi. 

“Korkuteli özelimizdir bizim”

Korkuteli’nin kendileri için özel olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bugünler tabi ki çok kıymetli çok önemli. Cumhuriyetimizin kuruluşunun, kurtuluşunun, bağımsızlığın ve özgürlüğün zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramınızı şimdiden kutluyorum.  Korkuteli benim toprağım. Ailem burada. Biz Antalya’mızın 19 ilçesinde 913 mahallede hiç kimsenin görüşüne, siyasi duruşuna bakmadan ayırmadan çalışmalar yapacağız. Tabi ki Korkuteli’nde de çalışacağız. Bir insanın kendi ilçesine, atasının topraklarına faydası olmazsa Kaş’a da Gazipaşa’ya da faydası olmaz. Onun için Korkuteli özelimizdir bizim. Burada tüm kurum kuruluşlarla kaymakamımız dahil olmak üzere Korkuteli belediye başkanımız, meclis üyelerimizle ve çalışma arkadaşlarımızla beraber Antalya Büyükşehir belediyesi olarak bütün ekibimizle yatırımlarımıza devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği’nin güçlü isimlerinde Sevcan Orhan sahne aldı. Gece boyunca sevilen şarkılarını Korkutelililer ile birlikte söyledi. Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Sevcan Orhan’a plaket takdim ederken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e günün anısına kıspet hediye etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER