© Adalya Medya 2021

‘Konyaaltı’na Kadın eli değecek’

‘Konyaaltı için hayallerim var’ diyen İYİ Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Meryem Gökay Balkıç, Konyaaltı’nın coğrafyasını, kültürünü, insanını tanıyan, Atatürkçü ve çağdaş bir Türk kadını olarak Konyaaltı’nın çehresini değiştireceğinin sözünü verdi.

“Halkı hafife almayın. Ben bu adaya oy vermeyeceğim ama bu parti kazanır. Sen oy vermezsen kazanır. Sen kime oy verirsen o kazanır” diyen Konyaaltı adayı Balkıç, Konyaaltı seçmeninin vicdanına ve sağduyusuna güvendiğini belirtti. Balkıç, “Konyaaltı kendini alternatifsiz ve çaresiz bırakıldığını düşünüyor. İçine sinerek oy verebileceği bir aday arıyor. Ceketimi koysam kazandırırım denmesinden çok rahatsız.

Bu anlayışa karşı oluşmuş müthiş bir tepki var ve bu tepki bir ihtiyacı doğurdu. Ben mikro milliyetçi değilim. Atatürkçü ve çağdaş bir Türk kadını olarak yola çıktım. Bir şehri o şehri tanıyanlar yönetmeli. Coğrafyasını, kültürünü, insanını tanıyan isimler yönetmeli.  Konyaaltı hiçbir şeye mecbur değil. Düşünen, sorgulayan, özgür, sağduyulu insanların ilçesidir. Ben Konyaaltı halkının vicdanına güveniyorum ve kendimi onların vicdanına emanet ediyorum.

Konyaaltı için hayallerim var. Konyaaltı’nda doğdum burada büyüdüm. Gençliğim burada geçti. Burada anne oldum. Benim hayatım Konyaaltı. ”diye konuştu. İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Meryem Gökay Balkıç, ‘Konyaaltı için En İyisi olacak’ sloganı ile 30 projeyi Konyaaltı halkının hizmetine sunmayı hedefliyor. Balkıç, Emekli sosyal tesisi, sokak hayvanları kontrol merkezi, evcil hayvan oteli, polis kreşi, memur kampüsü, engelsiz yaşam merkezi, kadın destek merkezi (KADEM), kadın el emeği pazarı, kapalı olimpik yüzme havuzu, spor kompleksi ve kurs merkezi, trafik parkı, yeni bebek parkları, yeni kreşler, yeni öğrenci yurtları, öğrenci sosyal tesisi, belediye-net (ücretsiz wifi-fi), yapay zeka teknoloji vadisi, şehir kütüphanesi, kent müzesi ve köy konakları, tarım ve hayvancılık geliştirme kooperatifi, üretici köy pazarı, kapalı pazar yerleri, balık pazarı, Saklıkent sosyal tesisi, kırsal imar planları, yenilenebilir enerji hamlesi, evde bakım hizmetleri, meslek ve sanat eğitim merkezleri, asfalt üretim tesisi, yerinde çözüm ekibi gibi projelerle Konyaaltı’nın hak ettiği hizmeti almasını sağlayacak.

MERYEM GÖKAY BALKIÇ KİMDİR?

15 Eylül 1988'de Konyaaltı'da dünyaya gelen Meryem Gökay Balkıç, halen Konyaaltı'nda ikamet etmektedir.İlköğrenimini Konyaaltı Koleji'nde bitirip Antalya Lisesi'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini Belek Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde tamamladı. Evli ve üç çocuk annesi olan Balkıç, 2004 yılından beri aile şirketiyle kuyumculuk sektöründe çalışmaktadır.

Siyasi hayatına İYİ Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı'nın kurucu yönetim kurulu üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı olarak adım attıktan sonra İYİ Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı'nda dört dönem boyunca yönetim kurulu üyesi ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2019 yerel seçimlerinde Konyaaltı Meclis Üyesi olarak seçildi ve bu süreçte Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi, encümen üyesi ve Belediye İştirak Koordinatörü olarak hizmet etti.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel yönetimler seçimlerinde İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER