© Adalya Medya 2021

Kıyma çekenlere af yok

Kurban Bayramı'nda önceki yıllarda olduğu gibi yine aynı manzaralar yaşandı. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı'nın önüne gelenin kıyma çektiği yönündeki eleştirileri sonrası sorumlu kurumlar harekete geçti ve ruhsatsız kıyma çeken yerlere baskın yaptı.

Kurban Bayramı’nda kurban kestiren vatandaşlar etlerini çektirmek için kasap dükkânlarının yolunu tuttu. Kasaplar bayram boyunca vatandaşlara hizmet ederken, her yıl yaşanan sorun yeniden gündeme geldi. Kuaförü, oto tamircisi, nalburu, bakkalı, tüpçüsü, şarkütericisi iş yerinde ruhsatsız kıyma çekmeyi sürdürdü.  

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Antalya’daki merdiven altı işletmelere baskın yapıp, cezai işlem uygulandığını duyurdu. Yardımcı, 4 gün boyunca ilimizdeki ilgili kurumlar baskın yapıp kaçak kıyma makinelerine el koydu. Kasaplarımızın yapacağı işi başkalarının yapmasına müsaade edilmemelidir. Biz eğer kasap dükkanında saç sakal kesmiyorsak, araç tamir etmiyorsak, nalburculuk yapmıyorsak onlar da kıyma çekmeyecek. Bu ülkede kanunlar var, yönetmelikler var” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER