© Adalya Medya 2021

KILIÇDAROĞLU'NDAN 3600 ÇIKIŞI

"3600 ek gösterge sorununu 2022 yılının sonuna çözeceklerini" söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Neden 2022..?" sorusu geldi. Kılıçdaroğlu, “Kaçacak mı 2022’de, ne yapacak? Niye şimdi yapmıyorsun kardeşim? Meclis açık, getir, niye getirmiyorsun? Yine vaadinden kaçacak, yine başka bir gerekçe uyduracak” diye konuştu.

İktidar ile muhalefet arasındaki 3600 ek gösterge tartışması devam ediyor. TBMM grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “3600 gösterge yıllardır söylüyorum, miting yaparken Anadolu’da korumalar gelir derlerdi ki: “Efendim, polis arkadaşlar diyor ki, acaba bizim 3600 ek göstergeyi de Sayın Genel Başkan dillendirebilir mi?” Yıllardır 2014, 2015, 2016 her seferinde söyledim tıpkı emeklilere iki maaş ikramiye gibi, yapmadılar, kulak arkası ettiler. Sonunda Erdoğan: “Ben 3600’ü vereceğim” dedi. Güzel, gayet güzel, demek ki sözümüzü dinlemeye başladı. Güzel, bu iyiye işaret. Şimdi diyor ki, yani 3600’ü kastediyor: “Bunun üzerine çok spekülasyonlar yapılıyor. Ana muhalefetin başındaki zat bu sözü biz verdik falan filan, biz kuru kuruya söz vermeyiz, biz yaparız” Eyvallah, yap. Sen yaptın da ben elinden mi tuttum? Sen yaparsan ben alkışlayacağım, sen yaparsan milletvekillerimiz Mecliste el kaldıracaklar, “evet, biz de istiyoruz” diyecekler, ama sen milleti oyalıyorsun. Sanıyor ki, Kılıçdaroğlu bunu bir kez söyledi, artık unuttu, mesele bitti. Yok kardeşim, 3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim, ben ve arkadaşlarım dillendireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu 2022 tarihinin işaret edilmesinin manidar olduğunu belirterek, “Efendim, ilk verdiği sözden bu yana, yani 2018’den bu yana tam tam 41 ay geçmiş. 1 ay değil, 5 ay değil, 10 ay değil, 20 ay değil, 30 ay değil, 40 ay değil, tam 41 ay. 2018, 2019, 2020, 2021; ortada yok 3600, “2022’de yapacağız” diyor. Kaçacak mı 2022’de, ne yapacak? Niye şimdi yapmıyorsun kardeşim? Meclis açık, getir, niye getirmiyorsun? Yine vaadinden kaçacak, yine başka bir gerekçe uyduracak. Ya para yok diyecek, ya başka bir şey diyecek veya beni seçerseniz ben yapacağım diyecek. Artık seni kimse seçmeyecek, sen kusura bakma.

Beşli çeteye gelince eli çok bereketli, her türlü para var, imkân var, yeter ki beşli çete olsun imkanlar, dolar bazında garantiler, dolarlar, Euro’lar her şey var. Memura geliyor, 3600 ek gösterge yok. Buradan söylüyorum, herkes dinlesin, bütün siyasi partiler de dinlesinler. Öğretmen, sağlık çalışanı, polisler, din görevlileri, infaz koruma memurları; bunların tamamına 3600’ü vereceksiniz. Vermezseniz söke söke alacağız. Sadece bunlar değil, EYT’liler de var biliyorsunuz, ama EYT’liler biraz şanslı, onlar terörist grubunda değil, onlar “türedi” grubundalar. Erdoğan onlara “türedi” demişti. Onların da haklarını teslim edeceğiz. Yapıyorsan yap, henüz söz verdi mi, vermedi mi onu da bilmiyorum, ama onların da sorunlarını inşallah biz çözeceğiz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER