© Adalya Medya 2021

Kepez’de coşkulu seçim ofisi açılışı

Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanlığına aday olan Metin Bucak’ın, Kepez ilçesi Aliya İzzetbegoviç caddesi üzerindeki seçim ofisinin açılışına yoğun katılım oldu.

Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanlığına aday olan Metin Bucak, seçim ofisi açılışında projelerini paylaştı. Aliya İzzetbegoviç caddesi üzerindeki seçim ofisinin açılışında konuşan Bucak, Pazar esnafına hak ettiği hizmeti vermek için yola çıktığını ve tamamının oyuna talip olduğunu söyledi.

Bucak, “Önümüzdeki dönem seçimlere adayım. Buraya beni desteklemeye geldiğiniz için sonsuz şükranlarımı sunarım. Benim için Pazarcı değil diyorlar ama Allaha çok şükür pazarcı arkadaşlarımın hepsi burada benimle beraber.

Bizim projelerimiz var ve biz yapacağız dedik ona da yapamaz dediler. Buradan duyuruyorum ki Poşet fabrikası kuracağım. Esnafa ucuz yollu poşet temin edeceğiz. Baskılı poşet yapacağız. AVM’lerde marketlerde alınan poşetler gibi olacak. Pazardan çıktığımız belli olacak. Bu olmazsa olmazlarımdan bir tanesi ve bunu mutlaka yapacağım.

Bunun yanısıra esnafımız için düğün salonu inşaa ettireceğiz. Bugün salonlar 25-30 bin lirayı buluyor. Kendi esnafımız neden 15 bin liraya düğün yapmasın. Dışarıya fazla para ödemesin diye bunu hayata geçireceğiz.

Bildiğiniz gibi akaryakıt fiyatları aldı başını gidiyor. Türkiye genelinde hangi petrol istasyonu olursa olsun indirim uygulatacağız. Öte yandan bir diğer önemli husus Pazar inşaatları. Pazar inşaatının müteahhitliğini yapmayacağım. Şu anda zaten 150’ye yakın Pazar 1 haftada açılıyor. Bu yeterli bize göre. Belediyeler üst kapamayı yapmalıdır. Esnaftan para toplayıp bunu yapmayacağız. Bizden işgaliye 10 lira alıyorlar, 15-20 lira alsınlar ama bu da belediyenin desteği ile yapılsın. 4 tane açık Pazar var. Kepez bölgesinde 100 bin lira eder. Bu iş belediyenin işi. Bu ekonomik krizde kimsenin verme gücü yok. O yüzden mevcut pazarlarımıza sahip çıkalım.

Esnafın sorunları arasında seyyar satıcılar geliyor. Pazardaki en büyük sıkıntılardan birisi seyyar satıcılar ancak seyyar satıcı olması gayet doğal. Çünkü sehpa diye bir olayımız var. Bu daha önce odaya bağlıydı. Bunu özelleştirip aylık 18 bin liraya kiraya verdik. Şimdi önüne gelen sehpa satıyor. Pazarlar içindeki seyyar satıcılar çoğaldı. Pazarlara çıkan herkes bunu biliyor. Seyyar satıcı sorununu Zabıta ve Emniyet ile bir şekilde çözeceğiz”

Buluşmanın sonunda Metin Bucak ve kendisini desteklemeye gelen kalabalık, seçim ofisi önünde toplanıp fotoğraf çektirdi.

-İŞTE METİN BUCAK’IN PROJELERİNDEN BAZILARI;

-Pazarcı esnafımızın dertlerini biliyoruz. Tüm dertlerinize biz çözüm üreteceğiz.

-Hayata geçmesi gereken tüm yenilikleri biz hayata geçireceğiz.

-Esnafımız daha siftah yapmadan alınan ücretlere düzenleme getireceğiz.

-Etiket ücretini kaldıracağız.

-Otobüs ücretlerini kaldıracağız.

-Yolda kalan pazarcı esnafı için 7/24 çekici hizmeti sağlayacağız.

-Pazarcılar Odası Spor Kulübü'nü kuracağız, 2 adet halı saha yapacağız. Hem esnafımıza sosyal tesis imkanı sağlayacak hem de esnaflarımızın çocuklarının profesyonel anlamda spor yapmalarına imkan vereceğiz.

-İki ayrı Düğün Salonu yaparak hem odamıza gelir elde edecek hem de dar gelirli esnaflarımıza mutlu günlerinde destek olacağız.

-Pazarcı esnafımızın alacağı araçlarda KDV indirimi sağlayacağız.

-Pazarcı esnafımıza İNDİRİMLİ YAKIT KARTI sağlanması görüşmelere başlayacağız.

-Odayı kiracı konumundan çıkarıp kendi binasına kavuşturacağız.

-Poşet alımlarında esnafımızı başka şehirlerdeki ezdirmeyeceğiz.

-Pazar yerlerinin üst kapamalarını esnaftan para toplayarak değil Belediyeler aracılığıyla yaptıracağız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER