© Adalya Medya 2021

Kaynak paketle yüzde 70 vaadi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘İktidara gelirsek işçiye, memura, emekliye yüzde 70 maaş zam yapacağız’ şeklinde vaatte bulundu.

ASGARİ ÜCRETLİYE YÜZDE 70 ZAM SÖZÜ

Oluşturacakları kaynak paketleri ile memura ve asgari ücretliye yüzde 70 zam yapacaklarını söyleyen Fatih Erbakan, “Yeniden Refah iktidarında, gelir gelmez işçiye, memura, emekliye yüzde 70 maaş zammı yaparak işe başlayacağız. Bugüne kadar 'yüzde 50' diyorduk, ama döviz ve enflasyondaki artıştan artık yüzde 50 kurtarmıyor. Takip eden senelerde de enflasyonun en az yüzde 10 üzerinden zam vereceğiz. Gelir gelmez kamuda milyonluk araç ve makam saltanatına son vereceğiz ve Yeniden Refah döneminde devlette birden fazla maaş alan bir tane dahi bürokrat kalmayacak. Bunun da altını çizerek söylüyorum. İstanbul Sözleşmesinden çıkmamız yetmez. Sözleşme doğrultusunda çıkarılan başta 6284 sayılı kanun olmaz üzere hepsini yırtıp atacağız. Millî Görüş sözü veriyoruz.” dedi.

BABASI YÜZDE 100 ZAM YAPMIŞTI

Fatih Erbakan’ın babası dönemin Refah Partisi lideri merhum Necmettin Erbakan, Başbakanlığı döneminde göreve gelir gelmez memurların maaşlarına %50 zam yapmış, daha sonra %25 ve %20 oranlarındaki zamlarla birlikte %100’ün üzerinde zamma ulaşılmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER