© Adalya Medya 2021

Kayıt dışı emlakçılara denetim

Antalya Emlak Komisyoncuları Oto Galericileri ve İştakipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar’ın denetim çağrısı karşılık buldu. Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı oda kaydı ve yetki belgesi olmayan kişilere ceza uyguladı.

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim birimi ile Antalya Emlak Komisyoncuları Oto Galericileri ve İştakipçileri Odası denetim birimlerinin ortak çalışması ile Konyaaltı İlçesinde vergi kaydı, Oda kaydı ve mesleki yetki belgesi olamadan taşınmaz ticareti faaliyeti yürüten yabancı uyruklu kişilere karşı eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi.

Denetimler sonucu bir çok kaçak faaliyet yürüten yabancı uyruklu kişiler tespit edildi. Şahıslara cezai işlem uygulandı. Oda Başkanı İsmail Çağlar yaptığı açıklamada, “Ülkemizde kaçak faaliyet yürüten yabancı uyruklu bu kişiler hakkında Antalya Valiliği İl Göç İdaresi Birimine de bildirimde bulunularak sınır dışı edilmeleri için işlem başlatılacaktır. Ülkemizde kalarak esnafımızın hakkına zarar veren herkesin karşısında durmaya devam ediyoruz” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER