© Adalya Medya 2021

Katil zanlısı Ukrayna’dan çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısının MİT tarafından yakalandığını açıkladı.

NTV ve Star TV ortak yayınında 20 yıl önce 18 Aralık 2002’de evinin önünde suikaste uğrayan Ahmed Necip Hablemitoğlu  hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunu şimdi ilk defa bu programda açıklayacağım. Merhum Hablemitoğlu, FETÖ'nün devlet içindeki kadrolaşma çalışmalarını anlatan 'Köstebek' isimli kitabını yayınlayamadan 18 Aralık 2002'de öldürülmüştü. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) uzunca süredir bu suikastın katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'In izini sürüyordu. Bu şahıs kırmızı bültenle aranıyordu.

MİT’in yakın markajıyla neticelendi

Kaçtığı yurt dışında 2015 yılından itibaren FETÖ medya organlarına ülkemiz aleyhine asılsız iddialarda bulunuyordu. İstihbaratımız bu kişinin Ukrayna'da saklandığını tespit etti. Bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda, 'Bu ülkenizdedir, bize verin' dedik. İstihbarat teşkilatımızın yakın markajıyla bu iş neticelendi. FETÖ ile irtibatı yanında DEAŞ'a silah ve mühimmat temin ettiği bilinen birisi.

"Ülkemiz yargısına hesap veriyor"

MİT, katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ı Ukrayna'da buldu. Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk adaleti önüne gelip hesap vermekten kurtulamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER