© Adalya Medya 2021

‘Kask tak, hayatta kal’

Türkiye’de en çok motosikletin trafiğe çıktığı iller arasında yer alan Antalya’da kazalar da artış gösteriyor. Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray ise vatandaşları bilhassa sürüş anında kask kullanmaları noktasında çağrıda bulundu.

Bir çok genç yaşamdan kopuyor

Havaların aşırı sıcak olduğu Antalya’da motosiklet sürücülerinin kask takmaktan imtina ettiklerini belirten Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Antalya’da her hafta gerçekleşen motosiklet kazalarında yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor. Genellikle trafik ışıklarında meydana gelen kazalarda, hız ve ihmalkârlık ön plana çıkıyor. Türkiye’de en çok motosikletin trafiğe çıktığı il olan Antalya’da, denetimlere rağmen yaşanan kazalar, birçok genci yaşamdan koparıyor” dedi.

Can güvenliği sağlanmalı

Kask ihlalinden dolayı sürücülerin 690 Türk Lirası ödemek zorunda olduğunu hatırlatan Başkan Esmeray, “Trafikte seyrederken sürüş güvenliğinin sağlanması önemlidir. Motosiklet sürücülerinin kask takmaları, koruyucu ekipman kullanarak kendi sağlıklarını ve can güvenliklerini sağlamaları gerektiğini düşünüyorum. Sürat ve tedbirsizlik ölüme götürür. Özellikle motosikletli yemek kuryeleri yemek yetiştirmek için kuralları çiğnemekten geri durmuyor. Bu konuda da hassasiyet gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER