© Adalya Medya 2021

Kariyerlerine yön verdiler

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde ‘SBMYO 25. Kariyer Günü Etkinliği’ gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) tarafından öğrencilerin alanlarındaki sektörü tanıması amacıyla 25. Kariyer Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe okul öğrencilerinin yanısıra lise öğrencileri de katıldı. Açılışta konuşan Okul Müdürü Prof.Dr. Burhan Özkan, Bu yıl 25’incisi düzenlenen Kariyer Günü etkinliğinin, eğitim-öğretim programlarıyla iş hayatının talep ve ihtiyaçları arasında sistematik bir uyumun sağlanması, öğrencilerin sektörü tanıması ve sektörün ihtiyacı olan nitelikli işgücü temin edilmesi amaçlarına yönelik olarak, Okul-Sektör işbirliği kapsamında düzenlendiğini söyledi.

OKULUN KURULUŞUNUN 47’İNCİ YILDÖNÜMÜ

SBMYO’nun öğrencilerinin aldıkları teorik eğitimin yanında pratik eğitimle de çok sayıda sektörün eleman ihtiyacına cevap verilmesini sağladıklarının altını çizen Prof.Dr. Özkan, “Yaklaşık 7 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler 13 normal örgün öğretim, 13’ü ikinci örgün öğretim ve 1 adet de uzaktan eğitim olmak üzere 27 program ile eğitim almaktadır. Bu programlarda sadece ara eleman değil, ana eleman veya aranan eleman niteliklerini kazanması için mesleki eğitim yetmez, kişisel gelişimlerine katkı koyacak, analitik düşünen, yeni gelişmelere hızla uyum sağlayabilecek nitelikleri kazandırmaya gayret gösteriyoruz. Bu açıdan sektörümüzün de desteği ile çok sayıda etkinlik, çalıştay, seminer ve sosyal sorumluluk projeleri yürüttük. Bunların bir kısmını Şubat ayında haber bülteni ile tüm paydaşlarımıza duyurmuş olduk. Yüksekokulumuz 2023 yılı itibariyle 47’inci yaşını dolduruyor. Bunun içinde pilav günü, kariyer günü gibi geleneksel etkinliklerimizin yanında 2022 Aralık ayında kurduğumuz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezunlar Derneği de önemli ayrıcalıklarımızdandır” dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Özkan, etkinliğin gençlerin kariyer sahibi olmalarında ciddi öneme sahip olduğunun altını çizerken, etkinliğin oluşmasında katkı koyanlara da teşekkür etti. Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu etkinliğin düzenlenmesine imkân sağladığı için Akdeniz Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Özlenen Özkan’a, Kariyer günü etkinliğine katılan sektör temsilcilerine ilgileri, destekleri ve katılımları için çok teşekkür ediyorum. Etkinliği düzenleyen Kariyer Komisyonu üyelerimize, idari personelimize ve tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkanı Öğr.Gör. Bağdagül Karal’a teşekkür ediyorum. Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak KG etkinliğinin, bölgemizdeki turizm sektörü başta olmak üzere ilgili sektörlerin nitelikli işgücü taleplerindeki beklentilerin saptanması, söz konusu beklentilerin okulumuz eğitim-öğretim müfredatına yansıtılması, öğrencilerimize iş  ve staj yeri bulma imkanı sağlaması noktasında çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kariyer gününün öğrencilerimize yararlı olmasını diliyorum” dedi.

‘BAŞARININ YOLU ÇOK ÇALIŞMAK’

Okulun mezunlarından ve şu an İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kamelya Collection Hotels Eğitim Müdürü görevlerini yürüten Adem Çamurdan da kürsüye gelerek duygularını paylaştı. Çamurdan, “41 yıldır sektöre sayısız yönetici sayısız Amir yetiştirmiş, lider üniversitenin sektör öğrenci buluşmaları çatısı altında düzenlediği Kariyer buluşmalarında olmaktan gurur duyuyorum. 2009 yılında başladığım, 2011 yılında mezun olduğum, 2023 yılında gururla kürsüye davet edildiğim okuluma iki etiketimle geldim. Tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Burası eğitim kurumu olmasının yanında dünya iş yaşamına açılan kapıdır. Her yerde başarının yolunu çok çalışmaktan geçtiğini söylerim. Bu okulu bölüm üçüncüsü olarak bitirdim. Çok çalıştım, çalışırken sorguladım. Hocalarımla tartıştığım oldu. Benim üzerimde büyük emekleri vardır. Burada öğrenim gören arkadaşlarıma her zaman destek olacağım” dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN NELER YAPTIĞINIZ’

Çamurdan’ın konuşmasının ardından AGT İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Süreyya UYSAL söz aldı. Uysal, doğru sektör tercihi ve başarılı bir iş insanı olmanın yollarına değindi. Uysal, “Aradan geçen yıllarla birlikte okulumuz çok gelişmiş, çok güzel olmuş. Birbirinden değerli öğrencilerle kendine değer katmış bir okulu görmek benim için gurur kaynağı oldu. Sizler buralardan mezun olduğunuzda hepiniz farklı görevlerde ve sektörlerde yer almak için emek sarf edeceksiniz. Bizler de sizin geçtiğiniz yollardan geçtik. 1999 yılında buraya ilk geldiğimde Birol hocam, Bağdagül hocam bizi karşılamıştı. Birol hocamın kıymetli bir sözü vardı. Sınıfa girdiğinde bize, Şu ağacın altında 4 yıl bekleyin 4 yılın sonunda biri gelip size mutlaka diploma verir. Önemli olan diplomayı nasıl aldığınız değil, o diplomaya giden yolda neler yaptığınızdır” demişti. Kulakları çınlasın biz onu çok severdik. Derslerini kaçırmazdık” diye konuştu. Kariyer günü etkinliğinde 1000’e yakın öğrenci turizm, sigorta, güvenlik, Acil Çağrı Merkezi, Havacılık alanlarında Yerleşkede stand açan kuruluşlarla istihdam talebini içeren formlar doldurdu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER