© Adalya Medya 2021

"Kaldığım yerden devam edeceğim"

'Devlete çok fazla vergi verip yüksek kazanç gösterdiğimizden dolayı haksız yere görevden alındık' diyen Oto Tamirciler Odası Eski Başkanı Mehmet Bucak, her şeye rağmen kaldığı yerden başkanlık görevine devam edeceğine inandığını söyledi.

10 yıllık başkanlık görevini yaşadığı ciro sıkıntısı nedeniyle geçtiğimiz yıl bırakmak zorunda kalan Mehmet Bucak, yeniden Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bucak, "Kaldığım yerden devam edeceğim" dedi.

İşletmesindeki yıllık ticari cirosu aştığı için Ticaret Bakanlığı tarafından esnaf faaliyeti dışında ele alınan ve 10 yıldır sürdürdüğü oda başkanlık görevi geçtiğimiz yıl düşürülen Mehmet Bucak, Antalya Oto Tamirciler Odası başkanlığına yeniden aday oldu. Talihsiz bir olay sonrası görevi bırakmak zorunda kaldığını hatırlatan Bucak, 1150 üyeli odanın seçimlerinin 25 Ocak'ta yapılacağını öğrendiklerini söyledi.

"ADAY OLMAMI ESNAF İSTİYOR"

Esnafların isteği doğrultusunda tekrardan başkanlığa aday olduğunu belirten Bucak, "Seçimlerde kazanan veya kaybeden olmuyor. Her zaman kazanan esnafımız oluyor. İyi hizmet verecek olan kim varsa esnaf zaten bunun bilincinde. Tercihi ondan tarafa kullanacaktır" dedi.

"10 YILDA BİRÇOK HİZMET YAPTIK"

10 yıl sürdürdüğü Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanlığı görevi süresince bir çok hizmet gerçekleştirdiğini kaydeden Bucak, "Bu hizmetleri bütün esnaflarımız biliyor. Hepsini sıralamaya gerek yok ama yeni hizmet binası aldık. Yeni makan aracı yerine esnafa destek amaçlı evrak dağıtması için hizmet arabası aldık. Bizim 6 bölgede sanayilerimiz var. Esnafımızın işini bırakıp gelip gitmesi çok zamanını alıyor. Zaten eleman sıkıntısı yaşıyorlar. Odamızı arayıp evrak istediğinde personelimiz ücretsiz iş yerine götürüyor. Esnafın parasını çarçur etmedik. 10 yıl süresince benimle beraber ekibim huzur hakkı almayarak odaya bağışladık. Bu huzur haklarıyla bir daire, bir araba ve geriye dönük borçlar ödendi. Bizden öncekiler huzur haklarıyla ilgili icraya vermişti. O icraları temizledik. Geçen yıl kasayı bıraktığımızda ciddi para vardı. Yine aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Gönüllülük esasıyla bunu yapıyoruz. Ben küçük bir dükkandan işyerimi büyüttüm ve sanayi esnafımız bana destek verdi. Bende ahde vefayı bu şekilde ödüyorum" şeklinde konuştu.

  

"ESNAFIMIZA KATMA DEĞER VERECEK ŞEYLER ÜZERİNE ÇALIŞACAĞIZ"

10 yıl önce göreve geldiğinde elektrikli araçlarla ilgili proje hazırladıklarını hatırlatarak seçilmesi halinde yeni dönemde değişen şartlara göre elektrikli araçlarla ilgili odaya destek isteyeceklerini bildiren Bucak, "Elektrikli araçlar günümüzün olmazsa olmazı. Şuanda Antalya'da elektrikli araçlarla ilgili bir grup üyemiz var ama bunun ileriki tarihlerde yeteceğini zannetmiyorum. Şimdiden hazırlığı yapmak lazım. Bunun yanı sıra çıkacak olan yasaları takip ederek esnafımıza katma değer verebilecek ne varsa bunlar üzerine çalışacağız. Üyelerden talep gelmesi durumunda esnafımıza eğitim seminerleriyle teknik ve teknolojik bilgiler vereceğiz. Teknolojik gelişmeleri takip etmek amacıyla fabrikalara ziyaretlerine devam edeceğiz. Üyelerimizi otomotiv fuarlarına götüreceğiz. Hedefimiz destek çıkması halinde esnafımızı yurt dışı fuarlarına götürmek, kültür gezileri yapmak. Teknik ve teknolojinin uzanabildiği ne varsa üzerine gitmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

YENİ VE GENÇ BİR EKİP

Önceki yönetiminde yer alanlara teşekkür ederek genç ve yeni bir ekip kurduklarını söyleyen Bucak, "Yeni jenerasyon bir ekiple yola çıkıyoruz. İçlerinde ağabeylik yapacak olan bir tek ben varım. Her meslek dalı ve bölgeden bir arkadaşımız var. 6 bölgeyi de temsil edecek arkadaşlarımız mevcut. Hepsi genç ve mesleklerinde kendini yetiştirmiş uzman kişiler. Her arkadaşımız kendi mesleği ve bölgesindeki eksiklikleri bize bildirecek, bizde ona göre girişimlerde bulunacağız. Önümüzdeki süreçte tamircileri daha güzel günler bekliyor" şeklinde konuştu. Koltuğa oturmayı sevmeyen, aksine sürekli sahada olmayı seven birisi olduğunu söyleyen Bucak, demokratik bir seçim olmasını diledi.

"SEÇİMDE BELEDİYE BAŞKANINA, MİLLETVEKİLİNE OY İSTEDİYSEM ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM"

Hem tamirci olmaması hem de siyasette yer alması nedeniyle kendisine yönelik eleştiriler olduğunu bildiren Bucak, "Siyasetçilerle işimiz olduğu için siyaset odaların olmazsa olmazı ama odalara siyasi partileri bulaştırmamak lazım. Herkesin gönlünde bir parti vardır. Bizde siyasete bulaştık ama çalıştığım siyasi partiye hiçbir milletvekilinin, belediye başkanının, meclis üyesinin önüne çıkıp da kapı kapı dolaşıp oy istemedim. Odayı hiçbir zaman siyasete bulaştırmadım. İspatlayarak Antalya ili içerisinde bir belediye başkanına, milletvekiline oy istedi derlerse adaylıktan çekilirim. Bir tek vatandaşa, esnafa şu şahsa partim adına oy ver dediysem adaylıktan çekileceğim. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Biz milletvekilleriyle gezdik ama seçildikten sonra gittik esnafın, çiftçinin derdini dinledik. Bir tamirci değilim diye, birde siyaset yoluyla üzerime oynayanlar var. Bana hırsız, uğursuz diyemiyorlar. Çünkü çalmadım" açıklamasında bulundu.

"OTO SANATKARLAR ODASI OLMALI"

Odanın 1150 üyesinin 450'sinin tamirci olduğuna işaret eden Bucak, "Gerisi farklı gruplarda. Çoğunluk diğer gruplarda. Bizim odamızda rotbalansçı, tamirci, elektrikçi, aksesuarcı, yedek parçacı gibi 27 tane meslek grubu var. Odanın isminin Oto Sanatkarlar Odası olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun ülkemizde birçok örneği var. Oto Sanatkarlar Odası dediğiniz zaman bütün otomotivle iştirak eden esnaf içine girer" dedi.

"CİRO LİMİTLERİNİN YÜKSELTİLMESİ GEREKİYOR"

Antalya'da 75 oda, 90 binden fazla üye bulunduğunu belirterek başkanlığının düşmesine neden olan ciro konusuna da değinen Bucak, şunları söyledi:

"Geçmiş tarihte alınmış bir kararda oranlar çok düşük tutulmuş. Limitler imalatçıya, alıp-satıcıya, meslek gruplarına göre değişiyor. Bugün birçok meslek grubunda verilen limitler çoğunda aşar. Oda başkanlarını bırakın 90 bin üyenin 50 bini Ticaret ve Sanayi Odası'na gider. Burada bir eksiklik var. Limitlerin Bakanlık tarafından yükseltilmesi gerekiyor. Enflasyonun arttığını, zamların peş peşe geldiğini de düşündüğünüzde eski limitlerin aşıldığı rahatlıkla görülür. Üst kuruluşlar, maaş zamları gibi günümüzün şartlarına göre limitlerin çıkarılması gerektiğini bildirmelidir."

"HAKSIZ YERE GÖREVDEN ALINDIK"

Kendi şirketinin rakamlarının 2010 yılında başkanlığa seçildiğinde de sonrasında da yüksek olduğunu bildiren Bucak, "Bundan sonra da yüksek olacak. Biz devlete çok fazla vergi verip yüksek kazanç gösterdiğimizden dolayı haksız yere görevden alındık" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER