© Adalya Medya 2021

Kadınlara polis müdahalesi

'Feminist Gece Yürüşü' yapmak isteyen gruba polis geçit vermedi. Antalya Kadın Platformu üyeleri ile polisler arasında çıkan arbedede 30 kişi gözaltına alındı.

Kadınlar'dan feminist yürüyüş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Antalya Kadın Platformu tarafından düzenlenen 'Feminist Gece Yürüşü'ne katılmak için 200’e yakın kadın akşam saatlerinde Üçkapılar önünde toplanmaya başladı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Antalya Emniyeti bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle sloganlar atan grup üyeleri yürüyüşe geçtikleri sırada polis yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek kadınların yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine kadınlar Üçkapılar önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşte ısrar eden gruba dağılmaları yönünde anons geçen polis, Antalya Kadın Platformu üyesi kadınların direnmeleri üzerine biber gazı kullandı. Yaşanan arbede sırasında polis ekipleri, kadınlara destek veren erkeklerin de aralarında bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Polisin müdahalesiyle dağılan kadınlardan bazıları tekrar toplanarak Attalos Heykeli’ne kadar yürüdükten sonra dağıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER