© Adalya Medya 2021

‘Kadının varlığı aydınlık yarınların garantisidir’

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 30 Haziran'da yapılacak Antalya İl Kadın Kolları seçimi heyecanı yaşanıyor. Şimdiye kadar 3 adayın çıktığı yarışta, CHP Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis üyesi görevini de yürüten mevcut Kadın Kolları başkanı Nilüfer Deveci aday olmayacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Kadın Kolları tarafından, tamamlanan ilçe kadın kolları kongreleri ve 30 Haziran'da yapılacak olan İl kadın kolları kongresi hakkında bilgilendirme yapıldı. İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanı Menzil Çakmak, Döşemealtı İlçe Kadın Kolları Başkanı Selmay Atik, Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çankaya, Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Duygu Gölgesiz, Korkuteli İlçe Kadın Kolları Başkanı Alime Tıraş, Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurşen Çallı Bildirici, İl Kadın Kolları Başkan adayı Necla İnci Bayrak ve Sultan Yeğen ile birlikte çok sayıda partili kadın katıldı. Aday olacağını belirten Suzan Şimşek ise katılmadı. İşleyen kongre takvimiyle ilgili bilgi veren CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, yeniden başkanlığa aday olmadığını açıkladı. 

"CHP KADIN KOLLARINDA GÖREV YAPMAK ÇOK DEĞERLİ"

2020 yılındaki kongrelerden sonra hem İl hem de ilçe kadın kollarının 4 yıldan fazla süredir görev yaptığını hatırlatan Deveci, herkesin elinden gelen çabayı gösterdiğini belirterek teşekkür etti. "Kadınlarımız CHP'nin başarısı için ellerinden gelenin fazlasını yaptı" diyen deveci, "Bugüne kadar güzel günlerimiz, mutluluklarımız, hayal kırıklıklarımız oldu. Kadın kollarında görev yapmak çok değerli ve onurlu bir iş. Örgütümüzün her kadamesi çok onurlu, CHP'de olmak gurur verici ama kadın kollarında görev yapmak, başka hiçbir yerde yaşayamayacağınız duyguları yaşamak, herkese dokunmak için bir şansınızın olması, hiç tanımadığınız birisinin kapısını çalarak onların dertleriyle hemhal olmak çok özel bir durum" açıklamasında bulundu.

"GURUR YAŞIYORUZ"

Kendisinin 20 Aralık 2015'ten bu yanadır CHP Antalya İl Kadın Kolları İl Başkanlığı yaptığını hatırlatan Deveci, "3 kongre yaşadık. Bu süreçte yeni arkadaşlarımız dahil oldu. 2 kez Büyükşehir Belediyesi'ni kazandıran yapının içerisinde olmanın ve bugün 16 ilçemizin belediye başkanlığını kazanmış olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Genel merkezin her zaman önlerini açtığını ve kadınların görünür olmasını sağladığını belirten Deveci, "Eş zamanlı basın açıklamaları yaptık. Kadın muhtar ve meclis üyesi sayımızın artmasına hep birlikte katkı sunduk. Kadın kollarında görev yapan arkadaşlarımız deneyimleri nedeniyle meclis üyeliklerinde, muhtarlıklarda görev aldı. Edindikleri deneyimleri oralara taşıdılar. Yine kadın örgütünden bir arkadaşımızı Akseki'de belediye başkanı olarak görmek de ayrı bir gurur veriyor" diye konuştu.

"ADAY DEĞİLİM"

Yeni dönemde Başkanlığa aday olmadığını bildiren Deveci, "Bu süreçte yeteri kadar görev yaptığımıza inanıyorum. Bu yolun yeni arkadaşlarımızla yürünmesi gerektiğini düşünüyorum. Partimizin iktidar yürüyüşünde başka arkadaşlarımızın da olması gerektiğini değerlendirdik" dedi. Kendisinin Kepez ve Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyesi olduğuna işaret eden Deveci, meclis üyesi olarak görev yapmaya devam edeceğini açıkladı.

"KADININ GÜCÜ AYDINLIK YARINLARIN GARANTİSİDİR"

"Biz eşit, özgür, çağdaş bir ülkede yaşamak için hep birlikte CHP içinde dışarıdaki anlayışa karşı mücadele edeceğiz" diyen Deveci, "Kadının gücü, kadının varlığı aydınlık yarınların garantisidir" açıklamasında bulundu. Siyasette kadın olmanın zor olduğunu belirten Deveci, şunları söyledi:

"Siyaset yapan kadınlara destek olmak herkesin görevi. Bu sadece kadınların meselesi değil. Siyasette eşit temsiliyet gerçekleştiğinde daha güzel bir ülkede yaşamaya kavuşacağız. Kadın mücadelesi sadece kadınların değil, laik, çağdaş, hukuk devletini, sosyal devleti isteyen herkesin mücadelesi."

"KADINLAR ÖZGÜR BİREYLERDİR"

Kadın kolları seçimlerine erkeklerin müdahil olması sorulan Deveci, "Arkadaşlarımız parti içi seçimi özlemiş. Önlerine gelen ilk seçimlere hemen müdahil olmaya heyecan duydular. Kadın kolları kongrelerimizde erkek arkadaşları dışarıya davet ettik" dedi. Kadınların özgür bireyler olduğunu vurgulayan Deveci, "Kadınlar kendi istedikleri noktada gerekli kararları verirler. İlçelerimizde 2'li, 3'lü yarışlar niye oldu? Kadınlar kendi sözlerini kendileri söylemek istiyor" diye konuştu. Siyasetin sadece erkeklere bırakılmayacak kadar ciddi bir iş olduğunu söyleyen Deveci, "Biz siyaset yapıyoruz. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak istiyoruz. Aydınlık yarınları çocuklarımız, gelecek kuşaklar için getirmek istiyoruz. Biz bunun mücadelesindeyiz. Kadınlar ne isterse yapar. Kadının isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

ADAYLAR KENDİLERİNİ TANITTI

Deveci'den sonra CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkan adayları Necla İnci Bayrak ve Sultan Yeğen kendilerini tanıtarak yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

CHP'NİN YENİ İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLARI

CHP'nin tamamlanan ilçe kadın kolları kongrelerine göre, 3 ilçe haricinde kadın kolları başkanlığında değişiklik yaşandı. Buna göre CHP'nin 19 ilçedeki kadın kolları başkanları şöyle oluştu:

Akseki Ebru Dönmez, Aksu Menzil Çakmak, Alanya Ümran Aykut, Demre Melek Bilgiç, Döşemealtı Selmay Atik, Elmalı Fatma Bayraktar, Finike Dilek Geyikçi, Gazipaşa Saniye Güven, Gündoğmuş Meryem Sözen, İbradı Ayşe Tugcu, Kaş Özden Akça, Kemer Ayşegül Çelebi, Kepez Ayşe Çankaya, Konyaaltı Duygu Gölgesiz, Korkuteli Alime Tıraş, Kumluca Gülşah Güldal, Manavgat Dilşat Taş, Muratpaşa Nurşen Çallı Bildirici ve Serik Şafak Toker.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER