© Adalya Medya 2021

Kadın takımımız galibiyetle başladı

TFF Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımı, sahasında konuk ettiği Karadeniz Ereğli Belediyespor takımını 1-0 mağlup etti.

TFF Kadınlar Süper Ligi A Grubu'nda yer alan 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımı, Zeytinköy Spor Tesisleri 1 Nolu çim sahada oynanan müsabakada son dakikalarda Gifty'nin ayağından bulduğu golle Karadeniz Ereğli Belediyespor’u mağlup etmeyi başardı. Takımın çalıştırıcısı Tamer Ay mücadelenin sonunda oyuncularını tebrik etti. Ay, Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettiklerini, hak ederek kazandıklarını söyledi.

Kulüp Başkanlığına gelen İş Adamı Ramazan Karabulut yaptığı açıklamada, Her sezon Türkiye’nin en fazla uluslararası maç yapan tek takımı olarak amacımız sadece sportif çalışmalarla sınırlı değil aynı zamanda, kızlarımızın eğitim-öğretim hayatlarına katkı sağlanmasına, daha çok sosyalleşmesine, onların hem zihnen hem de bedenen güçlü bireyler olmalarına katkıda bulunmaktır.

Biz 1207 Antalya spor ailesi olarak, tüm Antalya için çıktığımız bu yolda ve Türk sporunda söz sahibi olmak, başarılı daha çok gençler yetiştirmek için çaba harcıyoruz. Kadınlar Süper Ligi’ne de hem oyun ile hem aldığımız sonuçlarla damga vuracağımıza inanıyorum” dedi.

Süper Lig'den Galatasaray , Fenerbahçe , Beşiktaş , Trabzonspor gibi iddialı ekiplerin boy gösterdiği ligin A Grubu'nda Fenerbahçe, Beşiktaş, Fatih Vatan, Ataşehir Bld., Karadeniz Ereğli Belediyespor, Hatayspor, Altay, Sarıyer Kireçburnu, Amedspor, Ankara BB Fomget, Kocaelispor takımları mücadele ediyor.

Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon müsabakaları yapılacak kura çekimi ile belirlenecek 12’şer takımdan oluşacak 2 grupta çift devreli lig usulü şeklinde oynanacak. Sezon sonunda gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play-off, son 4 sırayı alan takımlar play-out müsabakaları oynayacaklardır.

Kadınlar Süper Ligi’nde 31.12.2005 ve öncesi doğumlu futbolcular yer alabilir. Kadınlar Süper Ligi’nde yer alan kulüpler tüm sezon boyunca en fazla 6 (altı) yabancı futbolcuyu kulüplerine tescil ettirip müsabakalarda oynatabileceklerdir. Kadınlar Süper Ligi’ne katılacak kulüplerin lig statüsünde belirlenecek koşulların sağlanması halinde sezon sonunda iade edilmek üzere 25.000 TL lige katılım bedelini TFF’nin hesabına yatırmaları zorunludur."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER