© Adalya Medya 2021

‘İttifakı Türk milleti ile yaparız’

‘Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savunuyoruz’ diyen Zafer Partisi Kurucu Antalya İl Başkanı Galip İlya, Zafer Partisi’nin illa da bir ittifakta yer alacaksa ittifakın Türk milleti ile olacağını söyledi.

Genel Başkanlığını Ümit Özdağ’ın yaptığı Zafer Partisi’nde Antalya İl Başkanı olarak atanan Galip İlya, EKDAĞ Atatürk Parkı tesislerinde basın mensupları ile biraraya gelerek parti çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı ve gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Parti olarak 3 ay içinde kongreleri tamamlayarak yapılacak ilk seçime hazırlıklı olacaklarını bildiren Başkan İlya, yakın zamanda diğer ilçe başkanlarını da açıklayarak sahaya ineceklerini kaydetti. Buluşmaya Zafer Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Baki Küçükokudan, Tarım Politikalarından Sorumlu Prof. Dr. Kemal Karabağ, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Salih Ezer, Kurucular Kurulu Üyesi Yaşar Gökçe de katıldı.

“ÇÖZÜM ZAFER PARTİSİ”

6 Kasım’daki Genel Merkez binası açılışından sonra mazbatayı alarak resmen göreve başladıklarını söyleyen İlya, Antalya’da 57 kişilik Kurucu İl Yönetiminin görevlendirildiğini bildirdi. Hem Cumhur ittifakının hem de Millet ittifakının halk için çözüm olmadığını belirten İlya, “Erdoğan ardında enkaz değil adeta moloz bırakmakta” dedi. Çözümün Zafer Partisi’nde olduğunu vurgulayan İlya, Zafer Partisi’nin niçin ihtiyaç olarak ortaya çıktığını anlattı. “Türkiye bu ağır ve çokluk kriz dönemini tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi birinci meclisin ruhunu yansıtan bir program ve kadro ile aşabilir” diyen İlya, şunları söyledi:

“Bu programın kısa ifadesi ise Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğidir. Biz, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savunan bir partiyiz. İttifakımızı ancak Türk milleti ile yaparız. Türkiye'yi sürüklendiği uçurumdan kurtaracak başka bir duruş ve lider yok. Prof. Dr. Ümit Özdağ, bütün yaşamını Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğine vermiştir. Partiler üstü toplumsal muhalefeti Kuvvayi Milliye ruhu ile yönetebilecek tek lider Ümit Özdağ'dır. Türkiye'nin sürüklendiği krizi aşabilmesi ancak bütün Türk milletini kucaklayan, devleti bilen, uluslararası siyasetin detaylarına nüfuz etmiş, terörizmle mücadele politikalarında uzman, Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere sığınmacıların ülkelerine dönmeleri konusunda taviz vermeyecek bir liderlikle mümkündür. Türkiye’nin kurtuluşunun tek yolu budur.”

“DEVLETİ KORUMAK MİLLETİ YAŞATMAKTIR”

Devletin işletme mantığı ile yönetilecek bir yapı olmadığını vurgulayan İlya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Devleti koruyan tarihten gelen hafıza, milli ve milliyetçi değerler ve kırmızı çizgiler uluslararası hassasiyetler ve dengeler vardır. Devleti korumak milleti yaşatmaktır. Devleti korumak ve müreffeh bir düzeyde yaşatabilmek ancak yetkin kadroların devlet kadrolarında etkin ve verimli istihdam edilmesi ile mümkün olur. Zafer Partisi, Türkiye'yi dengeler ve frenler sistemi denen yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığına saygılı demokratik geleneğine sahip çıkan yetkin kadrosu, ilkeli bir iletişim stratejisi de olan bir anlayış ile yönetecektir. Genel başkanımız Ümit Özdağ, Türk kadınının, Türk milletinin medeni duruşunu kalbine koyan Atatürk'ün ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözünü şiar edinmiş ve yeni dünya düzeninde Türk kadınının Türkiye Cumhuriyetini aktif temsiline önem veren bir liderdir.”

KURUCU İLÇE BAŞKANLARINI TANITARAK ROZETLERİNİ TAKTI

Toplantıda Konyaaltı Kurucu İlçe Başkanı Demir Sönmez, Alanya Kurucu İlçe Başkanı Sibel Dulum,  Manavgat Kurucu İlçe Başkanı Engin Durkaya ve Elmalı Kurucu İlçe Başkanı Adem Karakaya’yı tanıtarak rozetlerini takan İlya, Gazipaşa Kurucu İlçe Başkanı İsa Özcan'ın ise karantinada olduğu için toplantıya katılamadığını bildirdi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER