© Adalya Medya 2021

İşte CHP Milletvekili adayları

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 17 Kişilik Antalya Milletvekili aday listesi netleşti. Listede Saadet ve Gelecek Partisi’nden iki isim yer buldu.

CHP'de 3 bin 500'ün üzerinde partili aday adaylık başvurusu yapmıştı. CHP Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nin açıkladığı listeye göre Antalya’daki 17 kişinin sıralaması şu şekilde oldu.

1- Sururi Çorabatır

2-Cavit Arı

3-Aliye Coşar

4-Serap Yazıcı Özbudun (Gelecek Partisi)

5-Şerafettin Kılıç (Saadet Partisi)

6-Mustafa Erdem

7-Murat Özçelik

8-Ercüment Taşdemir

9-Nilüfer Deveci

10-Vahap Tuncer

11-Sibel Gezen

12-Ramiz Atakan

13-Emrah Yurtlak

14-Zehra Milli

15-Hatice Kübra Turan

16-Müge Gezginci Ünsal

17-Mehmet Gök

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı ve Polonya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır ilk sırada yer aldı. İkinci sırada mevcut milletvekili Av. Cavit Arı yer alıyor. 3.sırada CHP Manavgat Eski İlçe Başkanı Aliye Coşar bulunuyor. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nden iki isim de CHP listesinde yer aldı.

CHP listesinde yer alan Saadet Partisinden Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi 27. dönem İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı olmuştu. Anayasa Hukukçusu Prof.Dr.Serap Yazıcı Özbudun kontenjanın 4'üncü sırasında kendisine yer buldu. Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, 13 yaşında ailesiyle geçirdiği ve annesinin hayatını kaybetmiş olduğu trafik kazasında görme yetisini kaybetmiştir. Yazıcı, bu sebeple hayatını güneş gözlüğü takarak sürdürmektedir.

Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini 9 Nisan günü en geç saat 17.00'ye kadar YSK'ye teslim edecek. Bağımsız milletvekili adayları da aynı gün saat 17.00'ye kadar il seçim kurullarına başvuru yapacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER