© Adalya Medya 2021

İşte çaresizliğin fotoğrafı

Gülümser Yavuz isimli yaşlı kadın, kalacak yeri olmadığı için siyasi partinin kapısının önünde konaklıyor. Partililer gidecek yeri olmayan yaşlı kadına yiyecek desteğinde de bulunuyor.

Son yıllarda artan kira fiyatları ve barınma sorunu kimi kimsesi olmayan yaşlı vatandaşları da çaresiz bıraktı. İşte o çaresiz isimlerden birisi olan 73 yaşındaki Gülümser Yavuz, başını sokabileceği bir yer bulamadığı için çözümü Hasan Bıçakçı İş Merkezi’nin çatı katındaki Saadet Partisi İl Başkanlığının kapısının önünde yatmakta buldu.

Yatak, yorgan ve battaniyesi kapı önünde

Antalya’da 55 senedir yaşayan ve Burdurlu olan Gülümser Yavuz daha önce hiç evlenmedi. Babasını 20 sene önce kaybeden 2 sene önce de Annesini yitiren Gülümser Yavuz, babasının 5 bin lira olan yetim aylığı ile ve Saadet partisinin üyelerinin desteği ile hayatta kalmaya çalışıyor. Kapı önünde soğuğa rağmen 3 ayı aşkın süredir yatak, yorgan ve yastığı ile sabahlıyor.

‘Saadet partisine üye olmuştuk’

Neden bir siyasi partinin kapısının önünde kaldığı sorusunu yanıtlayan Yavuz, “Sokağa düşünce en güvendiğim yer burası dedim. Annem sağlıklı iken Saadet Partisi’ne beraber üye olmuştuk. Allah razı olsun olumsuz bir tepki göstermediler. Bana yiyecek veriyorlar. Ben annem ve babamı kaybettim. Kardeşlerim de uzakta olduğu için bana bakan yok. Yaşlılıktan rahatsızlıklarım, raporum var. Yardım istemek için Antalya Valiliğine gittim ama bana yardım eden olmadı” diye konuştu.

‘Yeni binaya çağıran olmadı’

Daha önce Fethi Yalçın Huzur evinde kalan ve ödeyemediği borçlar olduğunu kabul eden Gülümser Yavuz, “Huzur evinde borçluydum. Ben ayrıldıktan sonra dahi dönüp ödememi yaptım. 2014 yılında Huzur evi yıkılınca 4-5 ay dışarıda kaldım. Ev sahibi eşyalarımızı sokağa atmıştı. Başımı sokacak bir yer bulmaya çalıştım. O zaman zarfında yeni yapılacak bina için sıraya girdim. Tek kişilik oda bin 600 lira, 2 kişilik oda Bin 400 lira dediler. Tek kişilik odanın şartlarını kabul ettim. Yeni binaya geçildiğinde aylık ücreti artabilir dediler. Ben de çok olsa 2 bin liraya yükselir diyordum. Bunu kabul ettim. Oraya çağıran olmadı.Bunun üzerine Antalya Valiliğine gidip yardım istedim. Oraya her gidişimde Vali yardımcılarına yönlendirildim. Sekreterler bana dönüş yapılacağını söyledi ama kimse dönmedi” diye konuştu.

Vali Şahin’den yardım istedi

Saadet Partisi’nin kapısının önünde yatağı ve yastığı ile 3 aydır yatıp kalktığını, onların yardımı ile ayakta durduğunu belirten Gülümser Yavuz, Antalya Valisi Hulusi Şahin’den kalacak yer konusunda yardım etmesini istedi. “Benim tek isteğim kalacak bir yer bulabilmek. Sığınma evleri 65 yaş üstünü almıyorlar. Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden gelen bir memur 5 bin lira ödemeniz gerek dedi. Ben rahmetli babamın yetim aylığı olan 5 bin lira ile yaşamaya çalışıyorum. O parayı nasıl ödeyebilirim? Ne olur devlet elimden tutsun. Dayanacak gücüm kalmadı. Allah rızası için kalacak bir yer imkanı verilsin” diye haykırdı.

Huzur evi ücretini ödemiyor mu?

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Gülümser Yavuz’un durumuna yönelik daha önce inceleme yapıldığı, gönderildiği huzurevlerinin konaklama bedelini ödemek istemediği için çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı. Huzurevi’nde aylık 2 bin liraya konaklama imkânının kendisine tanındığını belirten yetkililer, Gülümser Yavuz’a başka bir ilde de huzurevi önerildiğini aktardı.

Haber : Murat ŞENTÜRK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER