© Adalya Medya 2021

‘İşgale ve Ticarete Dur De’

Filistin’de yaşanan zulmü protesto etmek üzere Kepez Kent Meydanı’na gelen Saadet Partisi üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail’i lanetlerken ‘ İşgale ve Ticarete Dur de’ sloganları attı.

Saadet Partisi Antalya İl Teşkilatı, "İşgale ve Ticarete Dur De!" sloganıyla Kepez Kent Meydanı’nda bir miting gerçekleştirdi.  Gazze'de yaşanan İsrail zulmüne dikkat çekmek ve dayanışmayı artırmak üzere organize edilen buluşma için parti üyeleri  ve sivil kuruluşu temsilcileri seccadelerini ve iftarlıklarını yanlarında getirdi. Aynı zamanda bu organizasyon, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı bir duruş sergilemeyi ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen mitinge Saadet Partisi il Başkanı Ramazan Düzen, GİK Üyeleri Galip Akın, Hasan Güldal, Fatih Usame Cengiz ve Mehmet Ali Can, Filistinli Dr. Hênî ed-DÊRÎ, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ersan Bilgin, Metropol İlçeler Belediye Başkan adayları, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

Kalabalığa seslenen Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ersan Bilgin, “Türkiye’nin hangi konumda olduğunu milletimiz takdir etmiş durumdadır. Külliye’de  İsrail Cumhurbaşkanını ağırlarken, Newyork’ta Netenyahu ile kucaklaşırken milletin tepkisinden korkmayanlar bugün İsrail’le ticareti kesmek noktasında neden ve kimden korkuyorlar.Doğu Akdeniz’de Siyonist terör örgütü İsrail ile doğalgaz ve petrol sondajı yapmayı düşünenler bugün nedense Gazze’yi ve Filistin’i düşünmediği gibi İsrail’le ticareti kesmeyi düşünmüyorlar.” dedi.

Hükümeti İsrail zulmüne karşı gerekli yaptırımları yapmamakla suçlayan Bilgin, İsrail ile ticareti kesilmesi çağrısında bulundu. Bilgin, “Aralarında Türkiyemizin de bulunduğu İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi devletlerin Filistin konusundaki tutarsızlığı, çekinceli tavrı, İsrail’e yönelik kürsü bazlı tepkisi  durumu değiştirmeye, işgal ve soykırımı bitirmeye yetmiyor, yetmez.  İktidarlar, “miting yapmaz, icraat yapar, müeyyide uygular”  uyarımıza kulak tıkayan anlayış bugün de “ Ticareti Kes” çağrımıza duyarsız. İsrail ile ticaret Filistin davasına açık, kesin ve tartışmasız ihanettir. İsrail ile ticaret, medeniyet değerleri noktasında gaflet, inanç  zemininde ise açıkça delalettir” şeklinde konuştu.

Filistinli Dr. Hênî ed-DÊRÎ ise yaptığı konuşmada, Filistin vatandaşlarının  Türk kardeşlerinden, savaşı, kadın ve çocuklara yönelik kanlı katliamları durdurmak için pratik önlemler almasını beklediğini söyledi.  Dr. Hênî ed-DÊRÎ, “Her birinizin kendi yerine ve kendi kapasitesine göre rolü ve desteği bizim için önemlidir. Gazze yapması gerekeni yaptı ve sizin için umut büyük. Ramazanın bereketinin üzerimize seller gibi aktığı şu günlerde eylemlere aktif katılımınız ve saldırganları durdurmaya, katliamları durdurmaya ve Filistin halkının topraklarından sürülmesini durdurmaya destek veriniz. Destekleriniz ve katkınız dini, ahlaki ve insani bir görevdir” diye seslendi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER