© Adalya Medya 2021

İmecik susuzluğa mahkum

Korkuteli’nin İmecik köyü sulama suyunun olmaması yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor. Şebeke suyu ile toprakları sulayan çiftçiler yetkililerin duruma el atmasını bekliyor.

Susuzluk; Antalya il merkezine 95, bağlı olduğu Korkuteli ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki İmecik Mahallesi’nin (Köyü) geleceğini tehdit ediyor. Mahallenin gençleri, içme suyu haricinde sulama suyunun olmaması nedeniyle çareyi başka yerlere göç etmekte buluyor. Susuzluktan dolayı ataları gibi çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmak istemeyen gençler, imkan bulmaları durumunda şehir merkezlerine yöneliyor.

Sulama suyu olmamasından dolayı mahallede yaşamın zor olduğunu belirterek, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanların sayısının sürekli azaldığına dikkat çeken mahalle sakinlerinden 54 yaşındaki Durmuş Şahin, gençlerin mahallede durmak istemediklerine işaret etti. Kendisi de hem çiftçilik hem de hayvancılıkla uğraşan Şahin, 5 çocuğunun da okuduğunu söyledi. Okuyan çocuklarının her birinin farklı yerlere dağıldıklarını belirten Şahin, bir müddet daha yaptıktan sonra hayvancılık ve çiftçiliği bırakacağını açıkladı. Şahin, “Benden sonra çocuklarım bu işi yapmayacak” dedi.

EŞEKLERLE SU GETİRİLİYORDU

Kendini bildi bileli İmecik’in su sorunu yaşadığını söyleyen Şahin, “Eskiden su buraya merkeplerle taşınırdı. Buraya içme suyunu getiren, MHP eski Milletvekili Nesrin Ünal’dır. Buraya su 17 kilometre uzaktan geliyor. Hayvanlarımızı da besicilik belgesi alarak bu sudan suluyoruz” şeklinde konuştu.

MUHİTTİN BÖCEK’TEN YARDIM İSTEDİ

Bu yıl yaşanan yoğun yağışlardan dolayı mahallenin üst kısmındaki dağdan evlere doğru kaymaların olduğunu da belirten Şahin, yaşanan kaymanın üst yolu kapattığını söyleyerek açılması için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yetkililerden yardım istedi. Konuyu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettiğini de bildiren Şahin, şimdiye kadar bir sonuç alamadığını dile getirdi. “Bu yıl yüzyılın yağışı oldu” diyen Şahin, yağışlardan dolayı hayvanların yiyeceği samanların da telef olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER