© Adalya Medya 2021

İKK’dan Narenciye tepkisi

İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Şaban Tat, kiraya verilen Narenciye Çiftliği’nin amaç dışı kullanılmasının ekolojik dengeyi ve tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Kentte tek yeşil alan mezarlıklar. Narenciye’nin de amacı dışında kullanılmaması için ısrarla takipçi olacağız” dedi.

İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, kiralanan Narenciye Çiftliği’nin amacına uygun kullanılması için ısrarla takipçi olacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Tat, ruhsatsız yapılaşma, altyapı sorunları, tarım arazileri, kıyılar ve korunan alanlarda yaşanan tahribatların geleceğimiz için endişe yarattığını belirterek, “Antalya’da nüfusun en yoğun olduğu İlçeler uydu görüntüleri yardımı ile incelendiğinde, mezarlık alanları haricinde betonlaşmamış çok fazla alan kalmadığı tespit edilmektedir” dedi.

AMAÇ DIŞI KULLANIMI ÖNLENMELİ

Antalya’nın can damarlarından birisi olan Narenciye Bahçesi ve hemen doğu sınırında yer alan Vakıflara ait Narenciye çiftliğinin kent için hayati önem arz ettiğini belirterek, “Söz konusu taşınmazlardan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 61 dönüm yüzölçümüne sahip Demircikara Mahallesi'nde yer alan 447 ada, 3 parsel, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir ihale sonucunda kiraya verilmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kiraya verdiği bu alanın, yüksek verimli ve hastalıklara dayanıklı narenciye türlerinin geliştirilmesi amacıyla modern tarım teknikleriyle değerlendirilmesi gerekmektedir. Narenciye Çiftliği’nin amaç dışı kullanımı hem tarımsal yeniliklerin önünü kesecek hem de kentin ekolojik dengesine zarar verecektir” dedi.

ISRARLA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yeşil alanların azalmasının, yerel üreticilerin teknik destekten yoksun kalması gibi olumsuz sonuçlara yol açacağını belirten Tat, açıklamasını şöyle tamamladı: “Narenciye Çiftliği’nin korunması ve doğru şekilde değerlendirilmesi elzemdir. Antalya’nın sürdürülebilir tarım uygulamaları ve ekolojik dengesi için büyük öneme sahip olan Narenciye Çiftliği’nin korunmasını ve amacına uygun kullanılmasını ısrarla savunduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bu alanın farklı amaçlarla kullanılması, sadece yerel tarımı değil, kentin geleceğini de tehlikeye atacaktır. Narenciye Çiftliği’nin Antalya’nın sürdürülebilir gelişimi için taşıdığı bu kritik rolün bilincindeyiz ve bu alanın korunması için her türlü önlemi alacağımızı kararlılıkla belirtmek isteriz”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER