© Adalya Medya 2021

İhbara müdahale süresi 5 dakika

Antalya'ya yeni atanan İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne (AGC ziyarette bulundu. AGC Başkanı İdris Taş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda gazeteci tarafından karşılanan Arslan, Antalya ile ilgili ilk izlenimlerini, yapmaya başladıkları çalışmaları anlatarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

“ANTALYA'DA İHBARLA MÜDAHALE SÜRESİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA”

Antalya'da ihbarlara müdahale süresinin Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyleyen Arslan, “Antalya'da hem haber merkezinin gelen ihbarın hızlı bir şekilde mobil ekibe iletilmesi, aynı zamanda mobil ekiplerimizin GPS yöntemiyle izlenerek olay yerine en yakın ekibi sevk edilmesi sayesinde olaya müdahale süremiz itibariyle Türkiye ortalamasının çok daha altındadır. Ortalama 5 dakika civarlarında ama o an yoğunluk ve mesafe uzunluğuna göre bu değişebiliyor” şeklinde konuştu.

"ANTALYA'DA GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN VAR"

Antalya'da güçlü bir yerel basın olduğuna değinen Arslan, "Antalya basınının güçlü ve kurumsal yapısını bu çatı altında görmüş oldum" dedi. Antalya'daki yerel basının, ulusal basındaki haberlerin oluşması anlamında dominant güce sahip olduğunu dile getiren Arslan, bunun kent yerel basınının ne kadar profesyonel olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. Bundan sonraki süreçte basını şeffaf olarak bilgilendirmek için toplantılar düzenleyeceğini bildiren Arslan, sağlıklı bir iletişim ve şeffaf bir paylaşım ortamı sağlayacaklarını ifade etti. Antalya basınının görevini hassasiyetle yerine getirdiğinin altını çizen Arslan, hassasiyetleri için gazetecilere teşekkür etti. Güne emniyetle ilgili haberleri takip ederek başladığını bildiren Arslan, gün içerisinde de gelişen anlık olayları sosyal medyadan takip ettiğini açıkladı.

"İNSAN MERKEZLİ GÜVENLİK KONSEPTİ"

Önceliklerinin insan merkezli bir güvenlik konsepti olduğunu vurgulayan Arslan, "Hakka, hukuka ve toplum ahlakına uygun davranış içerisinde bulunan insanların hakkını muhafaza etmek kaydıyla, bu kabullere aykırı hareket eden insanların toplumda varlığına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın X hesabından yaptığı, "Bizim polisimiz, jandarmamız, askerimiz vatandaşımıza karşı müşfik ama suç işleyenlere, suçta kibirlenenlere karşı daima tavizsiz olmalıdır. Vazifesini hakka, hukuka, ahlaka uygun şekilde icra eden tüm güvenlik görevlilerimizin Türkiye Cumhurbaşkanı olarak her zaman yanındayım" paylaşıma dikkat çeken Arslan, "Bizim de güvenlik anlayışımız tamamen bununla birebir" diye konuştu.

"SUÇA VE SUÇLUYA KARŞI SIFIR TAHAMMÜL"

"Bizim bakış açımız suça ve suçlulara karşı sıfır tahammül" diyen Arslan, "Kesinlikle en ufak bir tahammül olmadan, her ne sebeple olursa olsun toplum düzenini bozan kişilere karşı sıfır tolerans ama buna mukabil suç veya suçlularla mücadele ederken gösterdiğimiz polisiye tavır noktasında kötü muameleye de sıfır tolerans. Bakış açımız ve yaklaşımımız bu" açıklamasında bulundu.

"HİÇBİR ZAMAN DAHA AZINA RAZI OLMAYACAĞIZ"

Daha iyisini yapmak varken hiçbir zaman daha azına razı olmayacaklarını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Bu anlamda toplum olarak biz kendimizi ne kadar geliştirirsek, toplumun bir parçası olarak Emniyet Teşkilatı da kendini o derecede geliştirecektir. Önyargısız yapıcı eleştiri ve şeffaf yaklaşımla bunu hep beraber yapacağız. Çok kronik ve kaotik bir güvenlik sorunumuz yok. Antalya'da asayiş berkemal. Antalya'da asayiş berkemal diyebileceğimiz ve bunu gönül rahatlığıyla söyleyebileceğimiz bir huzur ortamı hakim. Fakat ne kadar huzurlu olursa olsun, suç oranı ne kadar düşük olursa olsun, ne kadar insanları ve toplumu, toplum ahlakı ve sosyolojisini tehdit eden unsurlar azalmış olursa olsun bu hiçbir zaman bizim ideal hedefimiz değil. Daha iyisi varken iyiye razı olmayacağız. Devamlı daha iyisi için arayış içerisinde olacağız. Tüm Antalyalılar gece rahat bir şekilde yastığa başlarını koysunlar. Huzur içerisinde uyusunlar. Çünkü biz, Antalya polisi olarak çok başarılıyız ama bu başarı yetmez. Daha ileri seviyeye taşıyacağız. Bizim istatiksel veya rakamsal başaraya takılıp kalma gibi bir hedefimiz hiçbir zaman yok. Yaşanabilir bir Antalya oluşturma yolunda biz üzerimize düşen vazifeyi fedakar ve gayretli bir şekilde ilk gün heyecanını kaybetmeden görevimizi ifa edeceğiz."

KASKSIZ YOLCULUĞA GEÇİT YOK

"Biz güvenlik anlamında polis olarak üzerimize düşen her şeyi taviz vermeden, fedakarca ama insan odaklı olarak yapmaya devam edeceğiz" diyen Arslan, "Bu anlamda şehrimizin dikkat çeken ve polislik faaliyetleriyle üstesinden gelebileceğimiz bazı kritik sorunlarına da kritik müdahaleler getireceğiz" açıklamasında bulundu. Türkiye'de kullanılan motosiklet sayısının diğer illere oranla tescil edilmiş araç sayısına göre Antalya'nın en fazla şehirlerden olduğunu belirten Arslan, ülkemizde meydana gelen ölümlü kazaların yarısını motosiklet kazalarının oluşturduğuna dikkat çekti. Arslan, "Bundan sonra kasksız bir sürücü veya yolcunun olduğunu tespit ettiğimiz motorların trafiğe devam etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Biz vatandaşımızın sağlığını ve hayatını onlardan daha fazla önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

"OLAYA ORTALAMA 6 DAKİKADA MÜDAHALE"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arslan, "Türkiye son 20 yıldır dijital ve teknolojik anlamda çağ atladı. Emniyet teşkilatı, çağ atlama ve dijital gelişime en hızlı adapte olan teşkilat oldu. Antalya büyükşehir olmasına, nüfus itibariyle Türkiye'nin 4. büyük şehri olmasına rağmen, suça müdahalede ihbar geldiğinden itibaren Türkiye ortalamasının çok altında bir sürede olaylara hızlı müdahale şansına sahibiz" dedi. Arslan, ihbar geldikten sonra olaya müdahale süresinin ortalama 5 dakika olduğunu bildirdi. 

"TOPLUMDAN KOPMAYAN BİR BÜROKRAT"

Emri altındaki birimlerin kıyafetlerini giymesinin kişisel tercihi olduğunu bildiren Arslan, bunu personele mesaj vermek ve motive etmek için yaptığını kaydetti. Corendon Airlines Park Antalyaspor Stadyumu'nun altındaki kapalı otoparkın alçılması ile ilgili de gerekli araştırmaları yapacağını açıklayan Arslan, akşamları tebdili kıyfatle veya resmi üniforma ile gezdiğini de bildirdi. Toplumdan kopmayan bir bürokrat anlayışıyla hareket etmeye çalıştığını kaydeden Arslan, halkın içinde olmak gibi bir önceğili olduğunu, vatandaşla direkt temas ettiğini ve bunu mümkün olduğunca sürdürmeye çalıştığını belirtti. Teşkilat içinde de polis memuruyla direkt görüşmeler yaptığını bildiren Arslan, direkt kaynağıyla görüşmekten daha güzel birşey olmadığını söyledi.

"ALAN HAKİMİYETİNİ BİRAZ DAHA ARTIRDIK"

Zeytinköy'de eski görüntülerin olmadığı hatırlatılan ve burası ile ilgili farklı bir talimat verip vermediği sorulan Arslan, "Farklı bir talimatım oldu. O bölgede ve Antalya genelinde daha önceden zaten var olan alan denetim hakimiyetini biraz daha artırdık" diyerek futboldaki alan hakimiyetini örnek verdi. "Biz o futbolu oynamaya çalışıyoruz" diyen Arslan, "Şehrin her noktasına tam pres ve alan hakimiyeti. Bunu uygulamaya yetkin ve etkin bir kadromuz var. Geldiğimiz nokta güzel ama daha iyi olacak. Daha iyi olması için bazı çalışmalarımız da var" şeklinde konuştu.

"GENÇLER BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ"

Gençlerin herkesin gözbebeği olduğunu ve onları önemsediklerini söyleyen Arslan, "Onların akıl ve ruh sağlığı, toplumsal ahlak içerisinde yer edindikleri konum itibariyle yaşam tarzları bizi çok yakından ilgilendiriyor" dedi. Gençleri uyuşturucu gibi zararlılardan uzak tutmak için daha önce denenmeyenleri yapma arayışında olduklarını bildiren Arslan, "Devamlı aynı yöntemleri uygulayarak farklı sonuçlara ulaşmaya çalışmak çok doğru ve gerçekçi bir yaklaşım değil. Uyuşturucu başta olmak üzere diğer suçlarla mücadele konusunda hedef olan kişilerin ve suçluların yeni yöntemler geliştirdiği bir ortamda biz onların önüne nasıl geçebiliriz, önleyici polislik anlamında olay olmadan önüne nasıl geçebiliriz onun arayışı içerisindeyiz" dedi. Çalışmalarını çocukların ve gençlerin yoğun olarak bulundukları okul önleri ve çevresinin oluşturduğunu kaydeden Arslan, ailelere de seslenerek gençlere sahip çıkmanın sadece polisiye tedbirlerle olmayacağını, ailelerin de otokontrolüne ihtiyaç olduğunu söyledi.

"TRAFİKLE İLGİLİ ALTYAPI SORUNU VAR"

Trafik sorunuyla ilgili de Antalya'da altyapı sorunu olduğunu söyleyen Arslan, trafik düzenlemesiyle ilgili bazı tedbirler alacaklarını bildirdi. Arslan, asayişe bakan motorlu yunus polisleri ve trafiğe bakan şahin polislerin badi sisteminde birlikte görev yapacakları bir uygulamaya geçileceğini de açıkladı.

BASIN GALERİSİ'Nİ GEZDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AGC Başkanı İdris Taş ise, Arslan'a yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaret sonunda Basın Galerisi'ni de gezerek Başkan Taş'tan bilgi alan Arslan, ardından Kaleiçi'ni gezdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER