© Adalya Medya 2021

İdris Taş, Etkili İletişimi Anlattı

ANSİAD 8. Kahvaltılı Toplantısı’nın konuğu olan AGC Başkanı İdris Taş, “Doğru iletişim, doğru zamanda ve doğru kelimeleri seçerek kurulan iletişimdir” dedi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 faaliyet yılı 8. Kahvaltılı Toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantı Başkanlığını ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın gerçekleştirdiği toplantının konuğu Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş oldu. Toplantıya, ANSİAD üyesi iş insanları ve basın mensupları katıldı. Doğru iletişim için hedef kitlenin tanınması gerektiğine işaret eden Başkan Taş, iletişim kurarken beklentilerin karşılanması gerektiğine ve açık iletişimin önemine dikkati çekti.

YENİ NESİL YAYINCILIK İLETİŞİMİ DEĞİŞTİRDİ

İletişim kurulacak olan aracın önemini vurgulayan İdris Taş, “Netlik, dinleme ve güven verme, empati kurmak takım oluşturmayı geliştirirken büyümeyi, inovasyonu, verimliliği, iş kalitesini artırır. Sorunların çözümünde ve çatışmanın azalmasında etkendir” diye konuştu. Zihinlerin karşılıklı şeffaf ve apaçık olmadığı durumlarda iletişimin olmayacağını kaydeden Başkan Taş, “Zihinleri okuyamadığımız sürece bir iletişim kurulamaz iletişimde yanlış anlaşılmalar olumsuz durumlar ortaya çıkar böyle durumlarda iletişim anlamını yitirecektir” dedi. Sosyal medyayla iletişimin geldiği noktaya değinen İdris Taş, “Yeni nesil yayıncılık youtube ile değişiyor ve 10 yıl sonra farklı bir süreç göreceğiz. Dünya galakside bir mahalle haline gelmişken, mobil cihazlarla da mahalle kuşatılmış durumda. Burada zaman konusu çok değerli, sürekli bir takip ve açık algıya sahip olmalıyız “diye konuştu.

MARKA ELÇİSİ OLABİLİRİZ

Sosyal medyada telif hakkı konusunda ihlallere dikkati çeken Başkan Taş, “Dijitalleşme telif sorunlarını da beraberinde getirdi. Maç yayınlarında TV kuruluşu 3 dakikasını yayınlama hakkına sahipken stada gelen izleyici sosyal medya yayını yapıyor. Bu bir telif hakkı ihlalidir” dedi.

Sosyal medyanın marka elçiliği için kullanılabileceğini kaydeden Taş sözlerini şöyle sürdürdü; “Marka yükselticileri ve marka elçilerinden Whatsapp iletişiminizde bir VİP kulübü oluşturun ve böylelikle markanız ağızdan ağıza yayılsın. Örneğin kendi mesleğimiz için televizyon programını web ortamında Twitter, Facebook ve YouTube gibi sosyal ağlarda canlı olarak aynı anda yayınlamalıyız.” Sosyal medyanın tüm basın organlarına yeni bir strateji için hareket alanı sağladığını belirten Başkan Taş, “Akıl teri ile alın terini birleştirip yüksek çözünürlüklü bir iletişim kurmak ve mesleğimizi bu şekilde yapmak zorunluluğu ortaya çıkıyor” diye konuştu. Toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER