© Adalya Medya 2021

İcardi tartışılmaz bir oyuncu

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, ligdeki 3-0’lık Antalyaspor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk’un değerlendirmeleri şu şekilde:

“Üç puanı üç golle aldık. Doğum günüme denk gelmesi mutluluk oldu. Deplasmanda kazanma rekoru vardı. Onu kırdık. Bunun yanında üç gollü ortalamamızı devam ettirdik. Bir yandan gol yemedik. Sevindirici birçok şey var. En önemlisi oyuncularımın performansları, istekleri, duyguları… O duygusal bağı onlarla hep kuruyoruz. Onlarla çalışmaktan çok mutluyum. Hepsi çok önemli oyuncular. Galatasaray’da oynuyorlar. Dünya çapında oyuncular. Onun yanında karakterleri ve insanlıklarıyla çok etkileyiciler. Onlarla çalışmak, Galatasaray formasını onların üzerinde görmek bana da gurur veriyor. Hem onların hocası hem de Galatasaray altyapısında yetişmiş biri olarak mutluyum. Öğlen bana pasta kestiler. Orada da aynı şeyleri söyledim. Burada çok mutluyum. Bu mutluluğumda onların çok büyük payı var.”

“ICARDI TARTIŞILMAZ BİR OYUNCU”

“Icardi’yi hiçbir zaman tartışmaya açmıyorum. Onun sahada olması, takıma yaptığı liderlik ve oyun içinde psikolojik anlamda rakibi toplu ve topsuz alanda etkileyen bir oyuncu. Gol atmasa da bizim için çok değerli. Gol atınca bir santrfor olarak daha mutlu oluyor ve performansı artıyor. Golle başladı. En iyi seviyesine gelmişti ama bir sakatlık yaşadı. Fiziksel olarak çok iyiydi. Sakatlıktan erken döndü ve hep oynamaya çalıştı. Onun bu aidiyeti çok önemli. Maç da kaybedebiliriz ama oyuncularımızın verdiği emeklere saygı duyup onlara güvenmemiz gerekiyor. Ben bu saygıyı tüm oyuncularıma duyuyorum. Futbolda bazen iyi bazen kötü olabilirsiniz. Oyun içinde yüzde yüzünü verdiğini net bir şekilde görüyorum.”

“Osimhen de aynı şekilde. Kısa bir süre kullandık. Bir sayılmayan bir de sayılan golü var. Sayılmasa çok üzülürdüm. Çok güzel bir gol. Avrupa’da ses getirerek ligimizi gösterecek bir gol. Türkiye liginin kalitesini göstermemiz gerekiyor. Bu anlamda önemli bir gol.”

“3-0’lık skor bizim için büyük moral. Batshuayi de girdi. O da elinden gelenin en fazlasını yaptı. Böyle üç tane önemli forvetimizin olması bizim için çok önemli. Bir de oynatamadığımız oyuncularımız var. Maç öncesi kadroya alamadığımız oyunculardan bahsettim. Victor Nelsson bizim için çok önemli bir oyuncu. Stoper mevkisinde her zaman değişiklik yapamıyorsunuz. Victor yine bizim için önemli, değerli. Bundan sonraki maçlarda takımın önemli parçası olmaya devam edecek. Bugün onu ve genç oyuncuları oynatamadık. Değişiklikler de oyuna pozitif etki etti.”

“Jakobs adalesinde bir sertlik hissetti. Çok zorlamadı, bıraktı. MR’dan sonra net bir şekilde göreceğiz. İlk önümüzdeki maçı yakalaması zor. Beşiktaş maçı için önümüzde bir süreç var. O maçı yaklama şansımız olabilir. Elfsborg maçı için zor gibi gözüküyor. Bizim için önemli bir oyuncu. Mevki olarak da önemli. Bugün Berkan sol bekte çok iyi oynadı. Hücumda topu çok iyi kullandı, savunmaya yardım etti. Berkan da orada önemli bir performans sergiledi.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER