© Adalya Medya 2021

Hindistan’daki zulüme ‘dur’ deyin

Antalya’daki sivil toplum kuruluşları Hindistan'da başörtülü Müslüman kadınlara yönelik yapılan baskı ve eziyetlere “dur” denilmesi çağrısı yaptı.

Hindistan’da yaşayan Müslümanlara yönelik zulüme tepki göstermek üzere Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, baskı ve eziyetlere dur denilmesi çağrısında bulundu.

AGD Antalya Şubesi Başkanı Hakan Ülgen, , "Barışın, kardeşliğin, adaletin yegâne kaynağı İslam’dır ve insanlık ancak İslam'la huzur bulur. Müslümanlar kendi değerleri etrafında toplandığı ve adaleti şiar edindiği sürece yaşadıkları her yere huzuru ve güveni getirmişlerdir. Lakin zalim yönetimler, putperest ve menfaatperest odaklar İslam’ı ve Müslümanları her zaman kendileri için bir tehdit olarak görmüşlerdir. Otoritelerinin sarsılmaması, menfaatlerinin yok olmaması ve köle düzenlerinin devamı için her yolu denemeyi mübah saymışlardır.” dedi.

"İslam ülke liderleri derhal toplanmalı"

Müslüman ülkelerin liderlerinin biran önce toplanması gerektiğini dile getiren Beyaz, “Putperestlerin, zalimlerin batıl davalarına gösterdikleri sadakati, Müslümanlar hak davalarına göstermedikçe dünyada zulümler bitmeyecektir.  Kendi değerlerini savunmayanlar, adaleti ayağa kaldırmayanlar, Müslümanların izzet ve şerefini göz ardı edenler,  İslam Birliği için çalışmayanlar, yeni bir dünya idealine inanmayanlar elbet ahirette hesap vereceklerdir. Çağrımız; İslam ülke liderlerinin derhal toplanmaları, ülke yöneticilerimizin bu işte öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmeleridir. Hindistan'da ki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, Keşmir ve Arakan’daki kardeşlerimizin özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarfetmeleridir. Aynı şekilde medyamızın Hindistan'da yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir. Rabbimiz kahhar ismine sığınıyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER