© Adalya Medya 2021

Herkes aday adayı olacak

Seçim süreci ve adaylıklarla ilgili konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Partinin kuralları çerçevesinde parti çalışacak. Partiye leke gelmesini istemem. Getirmeye çalışana da izin vermem. Gereğini de yaparım. Maddi konulara bulaşmış insanlar benim yanıma gelmesin” dedi. ‘Ben aday adayı olmam’ diyenlere de hitap eden Başkan Kamacı, her ismin aday adayı olması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya basını ile buluştu. Yerel seçimin konuşulduğu basın toplantısında Başkan Kamacı, “Yerel seçimler için en az 90 gün sahada olmak istiyoruz. Bundan sonra her şeyi örgüte bırakacağız. Başkan adaylarını örgütlerimize sormaya başlayacağız. Örgütlere sormadan başarılı olma şansımızın zayıf olduğunu görüyorum” dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Yönetimi ile birlikte yaptığı ilk basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. 1-3 Aralık tarihleri arasında CHP lideri Özgür Özel başkanlığında yapılan Manavgat Kampı’nın hemen ardından bugün Engelsiz Kafe’de düzenlediği basın toplantısında yerel seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapan Kamacı, Antalya’da ittifak görüşmeleri yapılacaksa bunu kendisinin yapacağını belirterek, ‘paralel bir yapı’ya izin vermeyeceğini vurguladı.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Adalya Kafede İl yönetimi, ilçe başkanlarının da katıldığı basın toplantısında yerel seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Nail Kamacı, “Önümüzde 117 gün var biz 90 gün sahada olmak istiyoruz. Bunların hazırlıkları olacak. 90 günde sahada olmak istiyoruz. Bundan sonra her şeyi örgüte bırakacağız. Başkan adaylarını örgütlerimize sormaya başlayacağız. Örgütlere sormadan başarılı olma şansımızın zayıf olduğunu görüyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Kamacı, “Biz bağımsız bir kuruluş değiliz. Genel Merkez ile çalışan bir örgütüz. Genel Merkez ilkeler çerçevesinde işbirliği yaparsa bizde ona uyarız. Ben kongrede de söyledim ben muhalefetin işbirliği anlayışına sıcak bakıyorum. İYİ Parti ittifakı kabul etmezse buna saygımız var.

Biz yerel seçimlere de tek başımıza girmeye hazırız. Hata yapmadan aday belirlenecek çünkü hata yapma lüksümüz yok. Sayın Genel Başkan örgütlere önem verdiğini gösterdi. Dönem içerisinde ‘Sandığa gitmeyeceğim’ diyenler şimdi sandığa gitme kararı aldılar. Bu çok önemli bir gelişme ve bir motivasyon. Bizim tüzük değişikliği yapmaya şu an zamanımız yok. Yerel seçimler geliyor. Parti’de gelecekle, tüzükle, programla ilgili önemli değişiklikler olacağını düşünüyorum. Ama bu süre buna yeterli değil. Genel Merkez 1 ay önce değişti. Bizim yeni bir tüzükle uğraşmamız yerel seçimleri ıskalamamız anlamına gelir. Buna hakkımız yok. Değişiklik olacak” diyerek yeni tüzük konusunu seçimlerden sonraya bırakıldığını ifade etti.

HERKES ADAY ADAYI OLACAK

‘Bazı kişiler ben aday adayıyım değil direkt olarak adayım’ diyor bu konuya nasıl bakıyorsunuz’ sorusuna Başkan Kamacı, Bu partinin tüzüğü, kuralları var. Bu partide herkes aday adayı olabilir. Bu partinin genel başkanları milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olur. O yüzden herkes aday adayı olacak. Herkes değerlendirmeye girecek” dedi.

‘PARTİYE LEKE GELMESİNİ İSTEMEM’

‘Geçen dönemde il başkanı baypas edildi. Genel Merkez tarafından bir koordinatör atandı ve o koordinatör ve Büyükşehir Adayı işi birlikte yönettiler. Siz bu konuda inisiyatif kullanacak mısınız?’ sorusuna Nail kamacı, “Siyasal tarafını ben yürüteceğim. Genel Merkez’in siyasi temsilcisi ben olduğuma göre bunları ben yöneteceğim. Bunu saklamaya ve gizlemeye gerek yok ben seçim kazanmak ve ülkenin geleceğini açmak istiyorum. Genel Merkez’in bilgisi dahilinde demokrasi paydasında birleşen siyasal kurumlarla görüşürüz. Siyasal temsilciler ile görüşeceksek ben görüşürüm yani belediye başkanları değil temsilci benim. 2 aydır il başkanıyım. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Partinin kuralları çerçevesinde parti çalışacak. Partiye leke gelmesini istemem. Getirmeye çalışana da izin vermem. Gereğini de yaparım. Maddi konulara bulaşmış insanlar benim yanıma gelmesin” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER