© Adalya Medya 2021

'Haksızlıklara göz yummayacağız'

CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 81 ilde ve 973 ilçede eş zamanlı yapılan basın açıklamasında kadınların sorunlarına değindi ve iktidarı eleştirdi. Deveci, “Yaşanan haksızlıklara göz yummadık, yummayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaptı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP İl Binası’nda düzenlenen toplantıda basın açıklamasını okudu. Depremde kaybedilen kadınlar nedeni ile bu sene 8 Mart’ı buruk ama umutlu kutladıklarını belirten Deveci, deprem felaketinde enkaz altında yaşamını kaybeden canların acısını yaşadıklarını ifade etti.

DEPREMDE KADIN OLMAK

Beceriksiz ve liyakatsiz kadrolar tarafından yönetilen ülkemizin kaderini değiştirecek olan örgütlü güçlerinin ve kararlılıklarının olduğunu belirten Nilüfer Deveci,, “Gücümüze güç katan Millet İttifakımız var. Yol arkadaşı olmaktan onur duyduğumuz Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var. Üzerinden bir ay geçen deprem herkesi, ama en çok da kadınları, çocukları, engellileri ve yaşlıları etkiledi. İktidarın eşitsizliği besleyen zihniyeti nedeniyle, bakım yükü afet bölgesinde de kadının sırtında. Derin bir acı yaşayan kadınlar, yüreğine taş basıp yemek yapmak,  ailedeki çocuğa, yaşlıya, engelliye bakmak, çadıra su taşımak, çamaşır yıkamak gibi işleri de üstlendi. Halen barınma, tuvalet  ve banyo sorunu çözülmemiş olan insanlar var. Bu koşulsuzluklar en çok da kadınları zorluyor” dedi. 

Deveci, “İktidar ne yaptı? Koskocaman bir hiç! Depremde AFAD afetin ta kendisi oldu. Çadır dağıtması gereken Kızılay, parayla çadır sattı. Kayıp çocukların peşine düşmesi gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hesap soruyoruz diye bizim peşimize düştü. Bir kez daha ilan ediyoruz: deprem sonrası açığa çıkan refakatsiz ve kayıp çocuklarımızın peşini asla bırakmadık, bırakmayacağız. İnsanlar, açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkûm edildi. En kritik saatlerde, enkaz altından gelen yardım çığlıkları karşılıksız bırakıldı. Biz bu yaşananlara göz yummadık, yummayacağız” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER