© Adalya Medya 2021

‘Gezi’nin maliyeti 1,4 milyar dolardır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları ile ilgili kendisinden özür beklentisi içinde olanlara yönelik,” Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, esnafın camını çerçevesini indirenler, Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkaranlardır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Gezi eylemlerine katılanlara yönelik 'sürtük' sözünü kullanması nedeniyle 'özür dileme' çağrısına "Biz bunları meşru eylem olarak göremeyiz. 11 sene olsa da samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardır. Asıl özür eleştiri vermesi gerekenler haftalarca sokakları kargaşaya boğanlardır" şeklinde yanıt verdi.

Ekonomik krizin faturasını Gezi Direnişi'nde yer alanlara yıkmaya çalışan Erdoğan, "Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, esnafın camını çerçevesini indirenler, Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkaranlardır" sözlerine yer verdi.

Erdoğan, "Siyasette nezaketi bir an olsun elden bırakmadık. Bizim öfkemiz de sevgimiz de hep milletimiz için oldu. Birkaç tane ağacın taşınması bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolardır. Türk ekonomisinin en parlak dönemini yaşadığı günlerde alevlendirilen bu olaylarla ülkemize karşı büyük bir komplo kurulmuştur. Milleti ve milli iradeyi hedef alan bir kalkışmayı meşru bir demokratik eylem olarak göremeyiz. Gezi olaylarıyla ilgili tarih, millet, hepsinden öte bağımsız Türk mahkemeleri hükmünü vermiştir.

Şimdi bakıyorsunuz birileri çıkıyor, sapla samanı karıştırarak bu meseleyi tekrar gündeme getirmeye çalışıyor. Türkiye'ye milyarlarca dolar faturası olan böyle bir kalkışma üzerinden kendilerince bir özür bahsi açıyorlar. Onlara şunu söylemek isterim: Evet, 11 sene sonra da olsa, çok geç de olsa, bu hadiseyle ilgili samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardır. Gezi olayları sebebiyle çıkıp özür dilemesi gereken birileri varsa bunlar tabii ki demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar değildir. Tam tersine bu hadisede asıl özeleştiri vermesi gerekenler, haftalarca sokakları ateşe, kaosa, gerileme, kargaşaya boğanlardır. Milletin otobüslerini yakıp yıkanlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler, Atatürk Kültür Merkezi'nin duvarlarını hakaret pankartlarıyla kirletenlerdir. Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, esnafın camını çerçevesini indirenlerdir. Çıkıp özür dilemesi gerekenler, Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkartanlardır."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER